Románia nemzeti ünnepére

John Kerry
John Kerry

Közel egy évszázaddal ezelőtt román vezetők egy csoportja összegyűlt, hogy egységes, demokratikus államot hozzon létre, amely elősegíti polgárainak egyenlőségét és szabadságát. Obama elnök és az amerikai nép nevében gratulálok minden románnak az Egyesülés Napja alkalmából.

 „Obama elnök és az amerikai nép nevében gratulálok minden románnak az Önök ünnepe, az Egyesülés Napja alkalmából.
Közel egy évszázaddal ezelőtt román vezetők egy csoportja összegyűlt, hogy egységes, demokratikus államot hozzon létre, amely elősegíti polgárainak egyenlőségét és szabadságát. Ma azok előtt a korai látnokok és a nyomdokaikban járók előtt tisztelgünk, akik annak szentelték magukat, hogy világszerte előmozdítsák a méltóság és az emberi jogok közös értékeit. 
Idén 135 éve, hogy az Egyesült Államok és Románia felvette a diplomáciai kapcsolatot, a barátság pedig közös elkötelezettségünkben gyökerezik a demokratikus kormányzás, a jogállamiság, polgáraink gyarapodásának a bővülő kereskedelem és a beruházások általi előmozdítása érdekében, valamint a közös kiállásban NATO-szövetségesként egy egész, szabad és békés Európáért. Különösen büszkék vagyunk, hogy amerikai katonák, tengerészek és a légierő vállt vállnak vetve szolgáltak román partnereikkel a szabadság és az igazság védelmében világszerte, legutóbb Afganisztánban. 
Ezen a különleges napon azt várjuk, hogy kapcsolataink tovább mélyülnek és erősödnek az elkövetkező években is.”
Forrás: mandiner.hu
0 0 votes
Article Rating

Subscribe
Visszajelzés
guest

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments