Tarlós véleménye 2022-ről és utána…

A. Péter

Tarlós szerint, ha valami előre nem látható oknál fogva az ellenzék nyer 2022-ben, a következőkre lehet számítani. És, ha jól bele gondolok, talán egyik másik akár meg is történhet. Gondolok itt a vendettára.

„Ha a jelenlegi heterogén ellenzék a Fidesz valós vagy vélt hibáira hivatkozva mégis megnyerné a választást, annak több durva következménye lehet. A DK és a Momentum vezetőinek nyilatkozataiból kiindulva esetleg könnyen számítani lehet egy tanácsköztársaság típusú vendettára. Ez kellemetlen társadalmi esemény, de lenne ennél súlyosabb is. A legfontosabb sorskérdések kezelése tekintetében (illegális bevándorlás, nemzetállamiság, kultúra, családmodell, családpolitika) 180 fokos fordulat állna be.”

Hogy mit kell tennie a kormánypártnak a választások számára kedvező kimenetelének érdekében, a következőket mondta

A megoldást is elárulta, szerinte a kormánypártnak „ismételni, ismételni és ismételni” kell a tényeket.

„De nem mindegy, hogy mit és hogy. Azt is figyelembe kell venni, hogy nagyon sokan – főleg Budapesten – vevők a tényeket nélkülöző, csupán a negatív érzelmekre ható ellenzéki kommunikációra,”

mondta. Tarlós azzal a zárta a beszélgetést, hogy megállapította:

„Nem a teljesítmény alapján dől el ma Magyarországon egy választás, hanem azon, hogy ki, milyen hangulatot tud teremteni.”

A 444-hu nyomán

Számomra egy biztos. Abban az esetben, ha a Fidesz 2022-ben is újrázik, Orbán Viktor életében –  és akkor az enyémben sem – nem rúg labdába ellenzéki vezetésű kormány.

Megosztod?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .