Anyázás, gyomros és cigányozás az ÖRO közgyűlésen

Makai István Fotó: hirtv.hu
Makai István Fotó: hirtv.hu

Anyázással, újságíróveréssel, életveszélyes fenyegetésekkel és rasszista beszólásokkal (igen, tényleg!) tarkított, vidám hangulatú közgyűlést tartott hétfő este az Országos Roma Önkormányzat Mohácson.

A szervezetben már hónapok óta nagyon komoly feszültségek vannak, elsősorban a Híd a munka világába program 5 milliárd forintos költségvetése miatt, amellyel Farkas Flórián, volt ÖRO-elnök, jelenlegi miniszterelnöki biztos nem nagyon tud elszámolni. Napvilágra került többek között, hogy a projekt terhére havi félmillióért béreltek Opel Corsákat és több tízmillióért vásároltak irodabútorokat.
Hegedüs István, az ÖRO elnöke héthőn este hatra hívott össze rendkívüli közgyűlést. A RomNet tudósítása szerint sokan már azon felhúzták magukat, hogy miért az ország legtöbb tájegységétől messze eső baranyai városban tartják a rendezvényt, miért nem a szervezet budapesti székházában. A hangulatot tovább paprikázta, hogy az elnök a késői órán nem a napirend megszavaztatásával kezdte, hanem még a közgyűlés hivatalos megkezdése előtt hosszú expozéba fogott a romák szociális helyzetéről. Ekkor kezdődtek a bekiabálások, amelyek végig kísérték az egész eseményt. Hegedüs hiába rendelt el szünetet, a kedélyek nem csillapodtak. Sőt, ekkor indult csak meg igazán az anyázás és a fenyegetőzés. Az egyik képviselő lánya a tettek mezejére is lépett
és gyomron vágta a közgyűlésről tudósító HírTV technikusát.
Az egyik küldött megpróbálta figyelmeztetni a többiekket „emberként és képviselőként is méltatlan” viselkedésükre. Válaszul megfenyegették, hogy
„Meg fogsz te is dögleni!”
A hangulat akkor érte el tetőpontját, amikor a médiával verekedő hölgy
„mocskos romungróknak”, és „koszos beásoknak”
nevezte vitapartnereit.
Végül az ellenzék, illetve az önkormányzatot vezető Lungo Drom elnökkel szembeforduló tagjai (a szervezet az Híd a munka világába program körüli botrányok miatt kettévált)  kivonultak az ülésről. Ezután Hegedüs már kényelmesen, 20 perc alatt megszavaztathatta, amit akart.

Makai István, a Roma Polgári Tömörülés elnöke a kivonulás után úgy nyilatkozott: a mohácsi közgyűlési is bebizonyította, hogy Hegedüs István „foggal, körömmel, és most már ököllel is” ragaszkodik a hatalomhoz, és nem veszi észre, hogy elfogyott körülötte a levegő. Hozzátette:  Hegedüs István egy éves elnöklése alatt kiüresedett az ORÖ, csődbe került a szervezet,
„a bűn és a szégyen árnyékából már nem tudnak kitörni.” 
„Itt az idő, hogy Hegedüs István és Farkas Flórián, egymás kezét fogva kivezessék egymást a közéletből” – jelentette ki.
Forrás: alfahir.hu
Megosztod?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .