71 halott

Keleti pályaudvar, még a nagy hullám előtt. Fotó: Arold Péter
Keleti pályaudvar, még a nagy hullám előtt.
Fotó: Arold Péter

Elsősorban magyar, 50-es, értelmes emberré érettnek tartom magam, mégsem tudok napirendre térni a jelenlegi migráns, bevándorló, átutazó kérdésen. Egyet értek a probléma mielőbbi megoldásával, de annak módjával már kevésbé..
Ismereteim szerint az első EU-s ország, ahová a migráns beteszi a lábát az Görög és Olaszország, ezért nem értem miért mi foglalkozunk azok regisztrálásával, miért nem toloncoljuk vissza őket oda, ahol EU-s talajra léptek. Aztán rájöttem, hogy ebben pénz van. Az EU minden regisztrált migráns után a magyar államnak pénzt ad és hogy mennyit, azt pontosan nem tudjuk. Legalábbis én nem tudom. Ez egy biznisz, mely nagyságáról gőzünk sincs. Mennyi jut a bevándorlóra és mennyi marad belőle zsebben? Mennyit kapnak a civilek? Vagy ők a saját zsebükből finanszíroznak?
Sok a kérdés. Azt sem értem miért nem tesszük őket vonatra és küldjük Bécsbe, Münchenbe, ahol Merkel asszonyék tárt karokkal várják jóléti társadalmukba, elöregedett társadalmuk vérfrissítésére.
Lassan azt is kezdem észrevenni, hogy lehet, ez egy szándékosan, az USA felől generált bevándorlási hullám szervezése az európai gazdaság tönkretételére, helyesebben szólva annak megszállása.
Az egészségügy ketyegő bombával történő felrobbantása, vallásháborúk kirobbantása és aztán annak felügyelete. Ne feledjük. Ahová az amerikai hadsereg az elmúlt 20 évben ahová betette a lábát, ott anarchia, törzsi és polgárháborúk ritkítják és üldözik el a népet, legyen az Szíria, Irak, vagy más keleti állam.
Európa, az USA évtizedeken keresztül sulykolta, hogy államaik a korlátlan lehetőségek tárháza, egy aranybánya, ahol jólét bőség ész szerető társadalom él. Hát persze, hogy ezeket az államokat szállnák meg a bevándorlók, akik a híreszteléssel ellentétben nem földönfutók, szegények, vagy nincstelenek. Nem. Ők jól szituáltak, képzettek és fiatalok. A nincstelen otthon marad, vagy legfeljebb Törökországig jut el. Ők nem tudnak, nem akarnak Európába jönni, hiszen nem is ismerik. Más a kultúra, a vallás és mások a mindennapok.
Ilyenkor fel kell tenni a kérdést. Én magam ebben az esetben emigrálnék-e egy olyan országba, ahol homlokegyenest más kultúra és vallás, étel és napi rutin van? Más étel, ital. Más időjárás. Odamenni örökre? Nem, magamtól nem. Csak ha hívnak, méghozzá jó kondíciókkal. Honnan tudjuk, hogy nem maga a német kormány finanszírozza civil szervezeteken keresztül az utazást? Honnan tudjuk, hogy ez nem egy modernkori gyarmatosítás, hogy ne ők mennek oda, hanem őket hozzák ide? Olcsó munkaerő. Modern rabszolgatartás?
A címben 71 halottról írok, bár tudjuk, hogy több ezres, már-már tízezres azon menekültek, migránsok, bevándorlók száma, akik odaveszetek. A döntés az övék volt. Annak eredménye is, bár ha Európa és az USA nem teszi azt, amit tesz, nincs kérdés, amire el kell dönteni a választ. Mint embereket roppant módon sajnálom, de ez a mennyiségű tömeg fegyverrel a kezükben rendbe tehetnék az életüket, vagy a jövőjüket saját országukban. Egy biztos a tömeges migráció megállítása nem az, amit most tesznek, teszünk. Az talán csak lassítja. Szerintem.
Arold Péter

Megosztod?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .