Tóbiás is állást foglalt bevándorlásügyben

Tóbiás József megmondta
Tóbiás József megmondta

Az MSZP elnöke szerint ma Magyarországon két komoly kihívás van, a kivándorlás kérdése és átvándorlás kezelése. Tóbiás József a szocialista párt Fejér megyei területi szövetségének őszi politikai szezonnyitó rendezvényén szombaton Móron úgy fogalmazott,

a kormány az elmúlt nyolc hónapban a „gyűlöleten”, a „plakátkampányán” és a „kerítésen” kívül semmi érdemi intézkedést nem tett a magyar emberek biztonságérzetének növeléséért. Ellenben minden intézkedésével elhintette „a fenyegetettség, a megosztottság és a gyűlölet csíráit”

– tette hozzá.
Azt mondta: a jövő héten a kormány a parlamentben olyan törvényeket akar módosítani, amelyek a szocialisták meggyőződése szerint ellentétesek „a saját maguk által elfogadott alaptörvénnyel” és „minden európai értelemben vett értékkel”.
Tóbiás József közölte: a kormánynak felelősen kellene cselekednie, már réges-régen forrásokat kellett volna biztosítania a határrendészeti szervek megerősítésére, informatikai, logisztikai és bérfejlesztésekre, hogy az állomány képes legyen megvédeni minden magyar állampolgár biztonságát.
Kitért arra is, hogy a szocialisták már három hónapja benyújtották az Országgyűlésnek a büntető törvénykönyv módosítását célzó javaslatukat, amely lehetővé teszi, hogy az embercsempészettel foglalkozók és az azokkal együttműködők szigorú büntetésben részesüljenek.
Az MSZP elnöke kijelentette: a menekültügyben Európával közös megoldást kell elérnie Magyarországnak, és ha nemzeti konszenzust akar teremteni a kormány az elhúzódó menekültügyi válság kezeléséhez, az első feltétel az, hogy „abbahagyja a gyűlöletkeltést”, a társadalmi csoportok szembeállítását.
Azt mondta:

„a magyar szabadságharc” odáig jutott, hogy „már senki nem áll szóba ebben a témakörben Magyarországgal”.

Tóbiás József a kivándorlásról szólva azt mondta, megoldást kell keresni arra, hogyan lehet a hétköznapok biztonságát az oktatásban, a foglalkoztatásban és az egészségügyben is megteremteni, ahol „az elmúlt évek után csak romok és kudarc maradt hátra”.
Hozzátette: a közbiztonsággal kapcsolatban „az már világos, hogy nem lett két hét alatt rend és a három csapás sem működik”. Az emberek azt várják, hogy „legyen az ő biztonságérzetüket megerősítő, a hétköznapok nyugalmát megteremtő kormányzás Magyarországon” – hangsúlyozta a szocialista politikus.
Az MSZP elnöke közölte: a következő időszakban az Országgyűlésben és a közpolitikában is ezekkel a kérdésekkel kíván foglalkozni Magyar Szocialista Párt.
MTI

Megosztod?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .