Orbán Viktor: vissza akarjuk kapni a jogot a halálbüntetés bevezetésére

A halálbüntetés visszaállítása nemzetálami jog legyen
A halálbüntetés visszaállítása nemzetálami jog legyen

A romeltakarítás után a polgári berendezkedés ideje jön el, de a bevándorlás kérdését rendezni kell – mondta el Orbán Viktor az MR1-Kossuth Rádió péntek reggeli, 180 perc című műsorában adott interjúban. Azt is mondta, hogy vissza akarja adni a jogot a nemzetállamoknak arra, hogy maguk dönthessenek a halálbüntetés bevezetéséről. Ha úgy látják, hogy az állam nem képes megvédeni ártatlan polgárait halálbüntetés nélkül, akkor bevezetnék – mondta.
Nemzedéki problémáról kezdett el beszélni Orbán Viktor a Kossuth rádiónak adott interjúban, azt mondta, nehéz a mai fiataloknak elmesélni, hogy milyen volt a rendszerváltás előtt.
2015-re sikerült eltakarítani a 2008-as válság romjait, most a polgári berendezkedés következik, a polgári életminőség megvalósítása. Ennek nem lesz esélye, ha a bevándorlás problémáját nem oldjuk meg – mondja Orbán. Azt mondta, hogy meghússzorozódott a bevándorlók száma Magyarországon, és bár ma még átszaladnak rajtunk az illegális bevándorlók, de ha Németország és Ausztria lezárja a határait, akkor a menekültek itt maradnak, és veszélyt jelentenek a munkahelyeinkre.
Orbán elutasítja azt az ötletet, hogy a bevándorlókat az európai államok között osztják szét, azt mondja, mindenki védje meg a határait. Az embercsempészek hajóját el kell kobozni, mondja, de ha már itt vannak a partjainknál a hajók, akkor szerinte nincs mit tenni, hiszen mégiscsak európai állam vagyunk. Magyarország esetében inkább Koszovóval és Szerbiával való együttműködésről lehet szó, amelyet a magyar belügyminiszter eddig is jól kezelt – mondta Orbán. Mindenkit, aki tiltott határátlépést követ el, törvénysértést követ el, így őrizetbe kell venni, és így kell a menedékkérelmüket elbírálni – mondja Orbán, aki szerint a többség az megélhetési bevándorló, nem igazi menekült.
Tovább a hvg.hu-ra


Google hírdetés



Megosztod?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .