LMP: a kárpátaljai magyarok érdekében le kell zárni az ukrán csempészútvonalakat!

Az LMP kelet-közép-európai összefogást sürget az ukrajnai csempészútvonalak lezárása érdekében, azok üzemeltetése ugyanis szerintük az ország belső békéjét, így az ott élő magyar kisebbség jogait is veszélyezteti.
Falusi Norbert, az ellenzéki párt elnökségi tagja, az LMP nemzetpolitikai szakszóvivője beszélt erről hétfőn, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján.
Hangsúlyozta, Ukrajna integritását nemcsak kívülről fenyegeti veszély, hanem belföldről is, a Jobb Szektor nevű kirekesztő, nemzeti szocialista elveket valló militáns csoport részéről.
A politikus szerint ez a szervezet cigaretta- és alkoholcsempészettel, valamint illegális fakitermeléssel jut pénzhez, amiből fegyvereket vásárol szintén csempészútvonalakon.
Falusi Norbert szerint a Jobb Szektor veszélyezteti a tartós ukrajnai belső békét, ami nélkül nem valósulhat meg a helyi magyar közösség önrendelkezése, sőt a bizonytalanság egy újabb irányból érkező menekültáradatot is elindíthat.     Az LMP ezért elvárja, hogy a kormány fordítson sokkal nagyobb figyelmet az ukrajnai illegális kereskedelem felszámolására továbbá tegyen meg mindent annak érdekében, hogy ebben a kérdésben létrejöjjön egy kelet-közép-európai összefogás – hívta fel a figyelmet a szóvivő.
MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .