Vona: Le fogom nyesni a Jobbik vadhajtásait

Vona Gábor
Vona Gábor

A Jobbik elnöke történelmi jelentőségűnek nevezte pártja tapolcai sikerét, amellyel szerinte eldőlt, hogy a Jobbik lesz a Fidesz kihívója. Vona Gábor arról is beszélt: végig fogja vinni a Jobbik néppártosodását, a párt vadhajtásait le fogja nyesni. Kijelentette azt is: aki arra számított, hogy a Jobbik faji, vallási vagy bármilyen más alapon különbséget fog tenni az emberek között, annak más pártot kell keresnie.

 A Jobbikot nevezte az ellenzéki erőnek Vona Gábor a tapolcai időközi országgyűlési választás tanulságait elemezve hétfőn. A pártelnök sajtótájékoztatóján történelmi jelentőségűnek minősítette Rig Lajos mandátumszerzését, hozzátéve: leszámoltak azzal a mítosszal is, miszerint valamiféle „üvegplafon” lenne a Jobbik felett. Az ellenzéki pátvezető szerint Veszprémben már lehetett kormányváltó hangulatot érezni, s most az is kiderült, hogy van kormányváltó erő, ami a Jobbik. Vona Gábor kitért arra is, hogy vasárnap az MSZP-DK nem volt képes érdemi eredményt elérni, s az is eldőlt, hogy pártja lesz a kormánypártok kihívója. Beszámolt arról is, hogy Rig Lajos az egészségügyi területtel fog foglalkozni az Országgyűlésben, a Tapolcai kórház ügyének „harcos képviselője” lesz, és bízik abban, hogy utóbbit a kormánypártok is komolyan gondolták.
 A Jobbik elnöke kérdésre azt is elmondta, hogy a néppárti folyamatot végig kívánja vinni a Jobbikban, s saját „vadhajtásaikért” vállalja a felelősséget, azokat „le fogja nyesni”. Arra a kérdésre, hogy mi ennek az üzenete antiszemita, illetve cigányellenes nézeteket valló tag, szavazó felé, azt felelte: a Jobbiknak nincs és nem is lesz olyan programpontja, amely faji, vallási alapon vagy bármilyen tekintetben különbséget tesz emberek között. Ha valaki akár támogatóként, akár tagként erre számított volna, akkor valószínűleg tévedésből van a Jobbikban – jelentette ki, arra kérve az érintetteket, hogy keressenek maguknak másik politikai pártot
Arra, hogy Ronald S. Lauder, a Zsidó Világkongresszus (WJC) elnöke az Élet menetén vasárnap úgy fogalmazott: „A Jobbik fel sem fogja, micsoda kárt okoz Magyarország jövőjének”, Vona Gábor úgy reagált: az ilyen megnyilatkozások mögött ismeret vagy nyitottság hiánya van, s áll a WJC elnöke rendelkezésére, hogy elmondja pártja terveit.
Forrás: mandiner.hu
Megosztod?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .