Tarlós: Aki szereti Budapestet, támogatja az olimpiát

olimpia 2024_Tarlós István az M1 műsorában hétfőn kijelentette, hogy aki szereti a fővárost, nem támogatja a Momentum Mozgalom olimpia-ellenes kezdeményezését. A budapesti főpolgármester arra kérte a budapestieket, hogy ne írják alá az olimpiarendezésről szóló, helyi népszavazási íveket.

Aki Budapestet szereti, támogatja az olimpiát, nem ír alá ilyen íveket – mondta az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában a főpolgármester.

Tarlós István kijelentette: Budapest mindenképpen jól jár az olimpiával, a játékokat megérdemlik a magyar sportolók, a rendezvényt pedig jelentős összegekkel támogatja a Nemzetközi Olimpiai Bizottság.

Azt mondta, az eseményre olyan beruházások valósulhatnak meg biztos finanszírozás mellett, amelyek különben később vagy sosem jöhettek volna létre, így „Budapest szempontjából értelmetlen támadni az olimpia rendezését”.

A 444.hu írta meg, hogy egy pénteki sajtótájékoztatón a főpolgármester „sanda és alamuszi” kezdeményezésnek nevezte a Momentum Mozgalom olimpiaellenes aláírásgyűjtését és arra kérte a budapestieket, hogy ne írják alá a Tarlós akkor kiemelte, hogy a kezdeményezés ronthatja az olimpiarendezés esélyeit. A Mandiner az elsők között számolt be a fiatalokból álló, magukat „politikai árváknak nevező” csoport helyi népszavazási indítványáról.

MTI

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments