Hírek

Schmitt Pál: Amerikában tudják, hogy Magyarország megbízható partner

“Az Egyesült Államokat nagyon fontos partnerünknek tartjuk, amellyel közösen veszünk részt meghatározó ügyekben, így a NATO békefenntartó tevékenységében. Nagyon komoly üzleti kapcsolataink vannak és büszkék vagyunk arra, hogy új hazát és otthont kínáltak másfél millió magyarnak, akiket számon tartunk”

– mondta az államfő. Emlékeztetett rá, hogy a Johns Hopkins Egyetem meghívására érkezett az amerikai fővárosba, de egyúttal találkozott amerikai magyarokkal, tiszteletbeli konzulokkal és a magyarok barátaival, valamint felszólalt a Foreign Policy magazin által megrendezett rangos fórumon is.

“Úgy érzem, hogy szükség van az ilyen találkozókra és magas szintű látogatásokra. Ezt jó néven veszik a magyarok is, és jó néven veszik az amerikai politikusok is” – húzta alá az államfő. “

Miután meg vagyok győződve arról, hogy az új alkotmány a jogbiztonságot, a békét, a demokráciát fogja szolgálni és biztosítani a következő generációk számára, azt igenis megvédem mindenfajta támadással szemben” – jelentette ki Schmitt Pál a Magyarországgal szemben az elmúlt időkben megfogalmazott amerikai bírálatokkal kapcsolatban.

“Sőt, azt mondom, hogy ez egy nagyon modern, egy magyar, vagy ha úgy tetszik, európai alkotmány, amelyben, minden egyes paragrafusban maximálisan kiállunk az emberi jogok mellett. Hangsúlyozom, hogy a magyar nemzetet egynek és egységesnek tartjuk, bárhol éljenek magyarok a világon, és ez is egy fontos eleme az új alkotmánynak és a magyar kormány külpolitikájának”

– tette hozzá.

“Nincs olyan sok támadás, úgy érzem. Én azért is képviselem a magyar nemzetet, hogy kiálljak azon eredmények mellett, amelyeket mostanában elértünk, legyen az a munkahelyteremtés vagy az adósságcsökkentés melletti elkötelezettségünk, vagy az általános rendteremtés, az egészségügy, az oktatás, a környezetvédelem, a mezőgazdaság, vagy bármely olyan terület, amely az elmúlt időben rendkívüli módon el volt hanyagolva” – hangsúlyozta Schmitt Pál.

“Akik a folyamatokat figyelik, látják, hogy az eurónak és az Európai Uniónak nincs alternatívája. Mi magyarok érdekeltek vagyunk az erős euróban, hiszen a tartalékaink is és az üzleti kapcsolataink is elsősorban az Európai Unió országaival jelentősek. Bár nem vagyunk az eurózónán belül, nekünk is van egyfajta felelősségünk abban, hogy Európa erős legyen, és benne egy erős Magyarország”

– jelentette az államfő azzal kapcsolatban, hogy az Egyesült Államokat Európával kapcsolatban most leginkább a pénzügyi válság aggasztja.

“Mindenütt elmondom, hogy mi megpróbálunk a saját lábunkon állni, megpróbálunk csökkenteni rendkívüli mértékű adósságállományunkon, és ahogy otthon azt az emberek tudják, alkotmányba foglaltuk az adósságféket. Úgy látom, hogy ezt jó néven veszik”

– hangsúlyozta az MTI-nek Schmitt Pál.

Olvassa el ezt is
Márky-Zay Washingtonban

Nem régen kérdeztem magam és másokat, mi lehet a mi régi ismerősünkkel, aki 2011-ben jogerősen bocsátott próbára a bíróság -  Elolvasom

Fidesz-kongresszus – Kocsis: a Fidesz-frakció továbbra is őrizni fogja a parlament méltóságát

A Fidesz-frakció a továbbiakban is őrizni fogja az Országgyűlés méltóságát, és "az ellenzéki képviselők gyalázkodásával szembeni jogos indulat" sem tereli Elolvasom

Orbán újra Matolcsyt javasolja

Orbán Viktor miniszterelnök Matolcsy György ismételt kinevezésére szándékozik javaslatot tenni a Magyar Nemzeti Bank elnöki tisztségére Áder János köztársasági elnöknek, Elolvasom

11,2 milliárd forintos kártérítésre kötelezték a Quaestor-vezért

A Fővárosi Törvényszék első fokú, nem jogerős ítélete szerint Tarsoly Csabának cégvezetői felelőssége volt a Quaestor Pénzügyi Tanácsadó Zrt. vagyonvesztésével kapcsolatban, írja Elolvasom

Megosztás

Érdekel minket az ön véleménye is! Ossza meg velünk!

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..