SZDSZ

Gusztos négypártit kezdeményez a hatmilliós mítosz sérthetetlenségéért

Gusztos, az SZDSZ frakcióvezető-helyettese a mai napon az alábbi nyílt levelet juttatta el Navracsics Tibornak (Fidesz), Mesterházy Attilának (MSZP) és Semjén Zsoltnak (KDNP), a parlamenti pártok frakcióvezetőinek.

Tisztelt Frakcióvezető Úr!

A Szabad Demokraták Szövetsége négypárti tárgyalást kezdeményez az MSZP holokauszttagadás büntethetőségére tett indítványával kapcsolatban. A liberális párt meggyőződése, hogy fel kell lépni a holokauszttagadás ellen. Nem folytatható tovább az a gyakorlat, hogy 6 millió ember, köztük 600 ezer magyar állampolgár tervszerű meggyilkolását hazugságnak nevezzék. Az egyik legalapvetőbb szabadságjogot, a szólás szabadságának jogát azonban csak a legnagyobb körültekintéssel, a lehető legszélesebb konszenzus mellett lehet korlátozni.
Nagyon fontosnak tartunk egy négypárti egyeztetés-sorozatot a kérdésről. Már maga az egyeztetés ténye világos üzenetet küldene a gyűlölködőknek: a magyar demokratikus pártok semmilyen közösséget nem vállalnak eszméikkel. Komoly eredmény lenne, ha ebben az ügyben eltekintenénk a pártpolitikai logikától, és még a héten megkezdenénk az egyeztetéseket. Az MSZP-t szeretném arra kérni, hogy javaslatukat előzetesen küldjék el minden frakciónak, és annak reményében üljünk le tárgyalni, hogy egy konszenzusos négypárti javaslatot tudjunk az Országgyűlés elé terjeszteni.

Olvassa el ezt is
2008-08-31 Az SZDSZ megszavazza a költségvetést?

Politológusok szerint annak ellenére, hogy az SZDSZ nem fogadja el Gyurcsány Ferenc javaslatcsomagját, a liberálisok át fogják engedni az adótörvényeket Elolvasom

Az MSZP álláspontja az SZDSZ ügyvivői döntéséről

A magyar Szocialista Párt érdeklődéssel várja az SZDSZ konkrét javaslatait az adóscsökkentés igényelt további forrásaira, az állami és szociális kiadások Elolvasom

Megosztás

Érdekel minket az ön véleménye is! Ossza meg velünk!

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..