Szalay-Bobrovniczky Kristóf: háborús időkben is biztosítva van az ország védelméhez szükséges forrás

Háborús időkben is biztosítva van az ország védelméhez szükséges forrás, ami a szomszédban zajló harcok miatt rendkívüli kiadásokat jelent – közölte a honvédelmi miniszter szombaton a közösségi oldalán.

    Szalay-Bobrovniczky Kristóf emlékeztetett: az Országgyűlés által megszavazott 2024-es védelmi költségvetés a Honvédelmi Alappal együtt 1823,1 milliárd forinttal biztosítja a védelmi kiadásokat, a védelmi innovációt és a védelmi ipart.


    „Magyarország védelme a legfontosabb számunkra!”

– jelentette ki a miniszter.
    A tárcavezető a bejegyzéshez tartozó videóban azt mondta: az ötszázadik napnál tart a háború, és folyamatosan áramlanak a harckocsik, repülőgépek, kiképzett katonák a frontokra, és nem látszik a konfliktus katonai megoldása.
    Vezető európai és NATO hatalmak is arról vannak meggyőződve, hogy ezt a konfliktust a háború folytatásával, annak eszkalálásával lehet megoldani. „Mi ezt nem így gondoljuk, Magyarország a kezdetektől a béke pártján áll. Tűzszünetet szeretnénk és azonnali béketárgyalásokat” – hangsúlyozta a tárcavezető.
    Szalay-Bobrovniczky Kristóf rámutatott, hogy az Országgyűlés elfogadta a 2024-es költségvetést és ezen belül az ország védelmére biztosított 2 százalékos szintet.
    A miniszter a videóban megköszönte az Országgyűlés kormánypárti frakciójának a támogatását, ami magyar emberek védelmét garantálja. „És újra kiderült, hogy nem számíthatunk országunk védelmében a baloldalra” – tette hozzá.
    A tárcavezető szerint a költségvetés biztosítékot jelent arra, hogy a NATO-kötelezettségeinknek is helyt tudunk állni, és a magyar nemzeti haderő fejlesztése is folytatódhat.


    „A 2024-es védelmi költségvetés törvénybe iktatásával büszkén állhatok majd ki a jövő héten a NATO közvéleménye elé, és biztosíthatom őket, hogy kötelezettségeinket – szövetségesként – megtesszük. A nemzeti haderőnek építése folytatódik, és ezzel is garantálni tudjuk a magyar emberek biztonságát és az ország védelmét. A békéhez erő kell, folytatjuk a munkát”

– fogalmazott Szalay-Bobrovniczky Kristóf.


Megosztod?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .