Szakszervezeteket hív együttműködésre a Mi Hazánk

Összefogásra hívta a szakszervezeteket a magyar dolgozók érdekében szombati online sajtótájékoztatóján a Mi Hazánk Mozgalom munkaügyi kabinetjének vezetője.

    Lantos János arról beszélt: a globális kapitalizmus semmilyen magasabb emberi minőséget nem ismer el, egyetlen célja a profitmaximalizálás, így ezek a – nemzeti kormányoknál nagyobb hatalommal bíró – körök munkavállalói jogokat nem meggyőződésből, hanem érdekből adnak meg.
    A politikus szerint „hitet tett a kormány a globális kapitalizmus mellett”, és „az elmúlt 13 évben teljes mértékben lekötelezték magukat” ezeknek a köröknek.
    Lantos János hozzátette: a „másik oldalt” is globális körök pénzelik, azaz „nem tudják, nem is akarják képviselni a magyar dolgozókat”.
    Hangsúlyozta: pártja elfogadhatatlannak tartja, hogy a munkaerő olcsóságára alapozzon a magyar gazdaság.
    Kiemelte: a Mi Hazánk „népi alapú, munkaalapú, organikus társadalmat képzel el”, és ennek megteremtéséhez hívja együttműködésre az érdekképviseleteket. Céljuknak azt nevezte, hogy „jöjjön végre el egy olyan ország, ahol a magyar dolgozó az első”.

MTI

Ki az a Lantos János?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .