Hadházy Kiskörén járt

Úgy nézzék ezt a pár tő növényt, néhány négyzetméter térkövet és egy odadobott konténert Kiskörén, hogy ez a 100 MILLIÓ FORINTOS „ZÖLD VÁROS PROGRAM” KERETÉBEN LÉTESÜLT ÚJ PIHENŐPARK, CSALÁDI KERÉKPÁRKÖLCSÖNZŐ ÉS FOOTGOLF PÁLYA.

Az egész a Tisza partján, olyan helyen, ami amúgy is úgy zöld, ahogy van. A footgolf pálya nyomát nem láttam de ahhoz nem kell sok, csak néhány 50 cm átmérőjű gödröcskét fúrni. A kisköreik szerint ottjártam óta elkezdtek lerakni még néhány padot és talán lesz néhány lámpatest is.

A 100 millió forintot már két és fél éve elutalták a városnak, úgy látszik, eddig tartott beszerezni a néhány növényt, konténert és térkövet. A szerződés szerint a „parképítésre”45 milliót, a konténerre és a „golfpálya” lyuk fúrása 15 milliót, a kis térkőre és a konténer (családi kerékpárkölcsönző) bekötésére a csatornahálózatára 11 milliót, a padokra, világításra 5 milliót költenek.

Érdekes, hogy az eredeti szerződésben még egészen más részköltségekkel dolgoztak, akkor még 35 millió lett volna a padok ára -úgy látszik, hasraütéssel áraznak, a lényeg, hogy folyjon el a 100 milka.

Az „építés” így összesen 86 millió, a maradék 14 gondolom a tervezés, projektmenedzsment, nyilvánosság biztosítása -utóbbihoz igyekszem hozzájárulni én is… Kisköre annak a Szabó Zsoltnak a választókerülete, aki ellen nyomozás folyik az egymilliárdos offshore számla ügyében.

Ugyanebben a körzetben szintén nyomozás folyik a közbeszerzések központi manipulálása miatt (a nyilvános adatok szerint itt is Boldog módszerével oszthatták a pénzeket) és az OLAF vizsgálatot indított a viccpiacok miatt, többek között Kiskörén is.

A viccpiacok egyébként feltűnően hasonlítanak erre a „kerékpárkölcsönzőre”. Nagyon sok helyről kapok kétségbeesett jelzéseket, hogy az ő településükön is nagyon sok pénzt lopnak el, de Kisköréről különösen sokan kerestek. Sajnos legutóbb nem sok időm volt a helyszínen, de biztosan visszamegyek még, mert bőven van projekt, amik tényleg nagyon kérdőjelesek.

A „pihenőpark” melletti dzsindzsásban például 335 milliós sportközpont lesz, amiből gyakorlatilag semmi nem látszik még, de engedjük meg, hogy azt még építik… (A szerződésmódosítás elérhetőséget megtalálják kommentben.) A minipiacok OLAF vizsgálatáról itt olvashat

https://24.hu/belfold/2021/07/08/eljarast-inditott-az-olaf-a-heves-megyeben-unios-penzbol-epult-minipiacok-miatt/?fbclid=IwAR1YPDihYFiRRpx3XUKyTYL9gcfPDKWAFMdSI306_vjnNn7a_VwXch2smSk
Megosztod?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .