A Magyar Munkáspárt kiáll Lukasenko elnök mellett

Közlemény – A Munkáspárt elutasít minden külső beavatkozást Belarusz ügyeibe

Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke hétfőn levélben biztosította a Magyar Munkáspárt szolidaritásáról és támogatásáról Lukasenko belarusz elnököt, Belarusz kormányát, a belarusz népet.

A Magyar Munkáspárt támogatja Belarusz azon politikáját, amely az elmúlt 26 évben Belarusz függetlenségének megőrzését szolgálta. E politikára támaszkodva Belarusz munkát, tisztességes megélhetést, magas szintű és mindenki számára hozzáférhető egészségügyi ellátást biztosit. Belaruszban mindenki tanulhat, sportolhat. Mindenki biztonságban élhet, irigylésre méltó a közbiztonság. Soha nem látott fejlődésen megy keresztül a belarusz nyelv és kultúra.

A Magyar Munkáspárt határozottan elutasít minden külföldi beavatkozást Belarusz belügyeibe. A külföld által támogatott ellenzéki akciók arra irányulnak, hogy Belaruszt rabszolgasorsba taszítsák, külföldi kézre juttassák a belarusz üzemeket és a gazdag belarusz földeket. A magyar nép és más kelet-európai népek keserű tapasztalatai alapján bizton állíthatjuk, hogy a belarusz nép, a belarusz dolgozó emberek ilyen változásoknak csak vesztesei lehetnek.

A Magyar Munkáspárt mindig síkra szállt a magyar-belarusz kapcsolatok fejlesztéséért. Örömünkre szolgál, hogy az idén sor került Lukasenko elnök találkozójára Magyarország miniszterelnökével. Mindent megteszünk azért, hogy Magyarország ne váljék a belarusz nép függetlenségére törő támadások részesévé és ne szenvedjenek súlyos károsodást a magyar-belarusz kapcsolatok, ne kerüljünk háborúba.

Kiadó: Magyar Munkáspárt (MTI-OS)

Megosztod?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .