Magyarázzák a bizonyítványt

Ejnye, ejnye, miniszterelnök úr, ez most ölég gyöngére sikeredett.Elismerem, a feladat nem volt könnyű.

Meg kellett magyaráznia a híveknek, miért fenyegeti vétóval azt az uniós csomagot, amely a saját országának minden eddiginél nagyobb támogatást nyújtana a bajban.

Miért leli ki a hideg a jogállam szónak már csak a hallatára is, miért tiltakozik kézzel-lábbal az ellen, hogy következményei lesznek, ha valahol (na hol?!) lopnák az európai pénzeket.

Tényleg, ki van a vétó mögött? A magyar kormány feje vagy a magyar kormány veje?A miniszterelnök az MTI számára azt bírta kitalálni, hogy már megint a migránsok miatt bántanak, holott az egész dokumentumban egy szó sem esik róluk.Szerintem elfelejtette, hogy a migránsozás a tavalyelőtti tananyag volt, most nem ebből kell vizsgázni.

Ha csak… ha csak nem attól tart, hogy ha tisztességes államberendezést működtet, még a végén akadhat élő ember, aki önként ide akar bevándorolni.

Legyen minden minél rosszabb, ez majd jól elveszi a migránsok kedvét. Apró probléma, hogy közben nekünk is itt kell lakni, de ez ne aggassza nagyon! Abba viszont még sokat látott honleányként is belepirultam, amikor a tárgyalás során tanúsított erényeit dicsérte.

Más, úgy látszik, nem teszi meg. „Magyarország (értsd: ő maga) a vita során a lojális együttműködés, a kiszámíthatóság és a transzparencia elvét követve járt el.

„Naná, ahogy mindig. De ha az együttműködés olyan volt, ahogy az ellenzékkel bánik, ha épp olyan kiszámíthatóan járt el, mint amikor itthon egy csettintésre módosíttatja az alkotmányt, ha a transzparencia pont akkora, mint a zsíros állami megbízások osztásánál, akkor… Akkor minden részvétem az uniós partnereké.

Akkor jobb, ha mindegyik fogja a nyunyókáját, és fut tőlünk, amerre lát.Hogy az érvelés kissé döcög, azt még a Fidesz is belátta. Hát még egy rendes sorosozás sincs benne!

Ezért ők is gyorsan kiadtak egy hiánypótló közleményt: „Nem kérünk a Soros tervből sem!”Na, így mindjárt más. De ha a miniszterelnök továbbra is ilyen gyenge dolgozatokat produkál, a pártja előbb-utóbb behívatja a szüleit.Csak félek, hogy akkor udvariasságból sor kerül majd egy nem megalázó mértékű rendelésre a kőbányákból is.

Pedig mára elég volt Mészáros Lőrincék 150 milliárdos állami megbízása.

Megosztod?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .