Azért ezt illő lett volna észrevenni.


Arold Péter
Révész Máriusz a minap adta át a Mátra vasút egy szakaszát. Nem tűnne fel, de egy magát  nemzeti kiállással reklámozó kormány egyik államtitkáránál az lenne a minimum, hogy odafigyel a részletekre. Ahol az ördög rejlik. Nos itt is elrejtőzhetett, mert számomra szarvas hiba, ha nem veszem észre, hogy a zászlócska, amit a kezemben tartok, nem a magyar trikolór egymást követő színeiben pompázik.
 

Fotó HVG

 
Révész Máriusz helyében ezt nem vettem volna a kezembe. De ő a kezébe vette. Ennek két oka lehetett. 1. nem vette észre. 2 észrevette, de leszarta. nincs 3. És még több ember a kezébe vette. De ha nem vette észre, akkor mit csinált előtte, vagy épen közben? Persze mondhatnám, hogy a nyomdában történt a hiba és a szövetet fordítva tették bele a gépbe, de ez nem  lehet kifogás a kész „munka” több ember kezén ment keresztül és egyik sem akarta észrevenni.
Arról már nem is akarok beszélni, hogy a Kossuth rádióban milyen zagyvaságokat hordott össze abban az interjúban amiben a vasútról kérdezték.
Van tapasztalt szakember, aki a vasút szakma minden rejtelmeit a kisujjában hordozza. Ez nem jobb, vagy baloldal kérdése. Ez nem hovatartozás kérdése. Ez odafigyelés kérdése. És Révész Máriusz nem szaktekintély a vasút szakmában. Sem. Kérdezni meg soha nem fog. A többi sem. Ők inkább konzultálnak. De minek?
És ha most valaki azt gondolja, hogy ez pitiáner dolog, rosszul gondolja. Akik erre nem figyelnek, vagy nem veszik észre, azok mást se vesznek észre.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .