Szerbia elvesztette a függetlenségét – A Munkáspárt szerint

„Amíg az országok egy része, köztük Magyarország az EU-ban küzd az ellen, hogy az EU határőrség vegye át a nemzeti határőrségek szerepét, az EU egymás után bekebelezi a balkáni országokat. A szerb vezetésnek mindennap bizonyítania kell, hogy Szerbia bekerülhet az EU-ba, ezért mindent aláírnak, amit az EU akar. A valóságban Szerbia egyre kiszolgáltatottabb helyzetbe kerül, mindent oda ad az EU-nak. A szerb emberek viszont semmit nem látnak abból, amit reméltek.”

írja és gondolja a Munkáspárt, mind ezt azért, mert Nebojša Stefanović belügyminiszter és Dimitrisz Avramopulosz, az Európai Bizottság Migrációügyi és Uniós Belügyi Főigazgatóságának biztosa az Európai Unió képviseletében tegnap aláírta azt a megállapodást, amely szabályozza, milyen hatáskörrel rendelkeznek majd az Európai Határ- és Partvédelmi Ügynökség, más néven Frontex határőrei Szerbia területén. (https://www.magyarszo.rs)
 
Emlékszem, néhány hónapja – kb.  15 – Magyarország is úgy gondolta, hogy az EU. közös határait közösen kell megvédeni és pártolni fog minden olyan elképzelést, mely ezt elősegíti. Szerintem a Frontex az. Akkor most még sem?
A Magyar Munkáspárt ideológiai vezetője szerint, azok az országok, akik nem maguk védik meg a saját határaikat akár lehetőséget adnak az EU. számára, hogy azt engedjenek be akit akarnak. Persze ez így hülyeség, de az logikus, hogy nem az ország fogja eldönteni, hogy miként akarja területét megvédeni. A másik fontos dolog, hogy ha a Frontex kitolja az EU schengeni övezetét, Magyarország máris másodlagos kérdés lesz a határőrizet szempontjából, hiszen az Szerbiára és Romániára hárulna az európai határvédelem, a magyar kerítés menne a levesbe. Nem is tudom, hogy mit tököl az EP. Vegyék be már holnaptól Romániát és Szerbiát a zónába.
Horvátország már tag. Szlovénia úgy szintén. Mire várnak?
R.J.T.
 
 
 
 

Megosztod?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .