Judás pénze

Konkrét tervek nélkül is repült a húszmilliárd a Szeged–Csanádi Egyházmegyének. A Jobbiknak 100 millákat kel fizetni tiltott pártfinanszírozásért, míg a Fidesz pofátlan módon finanszírozza a KDNP-t kormányuk csatlóstársát. Mert ez az. Csak eddig még senki nem akarta észre venni.  Délmagyarnak múlt héten adott interjújában jelentette be Lázár János:

húszmilliárd forinttal tömik ki a Szeged–Csanádi Egyházmegyét, mert az 2030-ban lesz pont ezeréves.

Arra a kérdésre, hogy konkrét tervei is vannak már az egyházmegyének, a Miniszterelnökséget vezető miniszter úgy felelt, hogy
igen, azok ismeretében döntött a kormány.
A Délmagyarnak Kiss-Rigó László megyés püspök számolt be a “konkrét” tervekről. Többek közt sportcentrumot építenek a volt Napfény kemping helyén, illetve egy  egyedülálló kétnyelvű gimnáziumot is alapítanak. A 36 tantermes épületben egy nyolc évfolyamos általános iskola és az arra épülő gimnázium is helyet kap majd, mondta a püspök.

“Magyar–román, magyar–szerb, magyar–szlovák és magyar–ukrán csoportokat tervezünk. Azt szeretnénk, hogy határainkon innen és túl egyaránt jelentkezhessen például magyarországi magyar vagy román kisebbségi diák, romániai román, illetve romániai magyar fiatal egyaránt,”

hozzátette: kiemelten tanítanák az angolt, együttműködnének

“az Oxfordi Egyetemmel vagy canterburyi intézménnyel”

úgy, hogy a szegedi iskola által kibocsátott érettségit külföldön is elfogadják. Kiss-Rigó elárulta: a pénz megvan,

“most kezdődhet a jogi, majd műszaki előkészítés, továbbá a konkrét pedagógiai program kialakítása.”

A püspök megelőlegezte:

“a projektek előzetesen 20 milliárdra becsült költsége még nem teljes, vannak, amelyeknek még ki kell dolgozni a műszaki hátterét, illetve az iskolánál a pedagógiai tervet is.”

A kérdésekre adott válaszokból kitűnik, hogy a kapott összeg és a tervek nem nagyon vannak egymással köszönő viszonyban. és ez nyilván okot adhat arra a feltételezésre, hogy a pénz Judás pénz, vagyis szavazatvásárlás. Engem a kereszténység és annak finanszírozása nem igazán hat meg, megvannak a saját gondolataimról mind a papság, mind pedig a hitvilágról és ez nem is idetartozik, viszont a pofátlanság csimborasszójának tartom, hogy egy keresztény társadalom szó nélkül elfogadja, ahelyett, hogy felhívná a kormány figyelmét az egészségügyben tomboló problémákra és a pénzt odatovábbítaná.

A 444.hu nyomán

0 0 votes
Article Rating

Subscribe
Visszajelzés
guest

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments