Tarlós elgondolkodna

Elérkezett az idő. A Momentum ma délután adja be azt a legalább 138 ezer aláírást, melyeknek érvényességük esetén népszavazást kell kiírni a 2024-ben rendezendő Olimpia esetleges Magyarországon történő megrendezésével kapcsolatban.

Tarlós István Budapest Főpolgármestere úgy gondolja az Index szerint hogy ha lesz népszavazás, vagy ha lesz elég aláírás, lehet, hogy vissza kell vonni az olimpiai pályázatot.

Tarlós_mti
MTI fotó: Máthé Zoltán

Tarlós úgy gondolja, jobb lett volna előbb kezdeni  az aláírásgyűjtést, és azok akik most az olimpia ellen vannak, korábban  eszükbe sem jutott, hogy ne legyen. Az ellenzéki pártok Tarlós szerint  árulást követtek el, hozzátette hogy régen a játszótéren mi is járt ezért:

„A grundokon anno ilyet nem lehetett megtenni, aki ezzel próbálkozott elvették az uzsonnáját, és repült a sapkája a fa tetejére.”

Továbbá azt is gondolja, hogy az Olimpia megrendezése esetén több pénz kerülne a fővároshoz, kevesebb a vidékhez.

Azt is mondta, hogy nem fogja a népet se becsapni, se kijátszani, nem fog lassítani folyamatokat, nem várja ki a végső határidőket. Ha ilyet tapasztalna, meg fog szólalni, ugyanis teljesen elzárkózik attól, hogy népakaratot kijátsszák. Vagyis ha népszavazást ki kell írni, akkor jogi ügyeskedéssel azt nem halasztják el addig, hogy időközben a NOB döntsön arról, hogy melyik város kapja a rendezés jogát. (Index)

Megosztod?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .