A Párbeszéd közleménye – OS

Imádom ezeket az ellenzéki közleményeket, amiket a pártok lenyomnak az MTI-nek. Olyan mindent elsöprő, forradalmi és változtatásra hajlamosító.

Mint például a Párbeszéd vérlázító kormányellenes közleménye.

 

2017-ben sem nő a családi pótlék, a gyes –

A válság utáni világgazdasági fellendülés, s az ennek következtében jobb teljesítményt nyújtó magyar gazdaság ellenére sem növekszik a családi pótlék, a gyes, a minimálnyugdíj és más szociális ellátások idén – ezek mára harmadával kevesebbet érnek, mint 2008-ban.
Amíg az Orbán Viktorhoz kötődő mészároslőrincek néhány szűk év alatt tízmilliárdos vagyonokra tettek szert, addig a minimálnyugdíj pontosan annyi, mint amikor 2010-ben a Fidesz-KDNP megszerezte a kormányrudat: 28500 forint. Ez azt is jelenti, hogy nem változott 2010 óta a gyes összege sem. Ami a válság alatt bevezetett átmeneti megszorítás volt, az az elmúlt hat évben megkövesedett kormányzati gyakorlattá vált. Nem emelkedik a családi pótlék sem, s ezt nem pótolja a családi adókedvezmény növekedése, mivel azt nem minden család képes kihasználni.

A szociális ellátásokban csak csökkenés történt: a foglalkoztatást helyettesítő támogatást a kormány 28500 forintról 22800 forintra csökkentette. Az Orbán-kormány hátat fordít a lakosság kevésbé jómódú többségének, és éppen az ő ellopott adófizetői pénzükből megvásárolt médián keresztül árasztja el hazugságokkal őket.

A Párbeszéd olyan politika híve, amely a megtermelt javakból sokkal nagyobb részt juttatna a ma fizetéstől fizetésig élőknek, azaz az emberek nagy többségének, s nem a korrupt elitet hizlalná tovább. Ez a politika hozhatna boldogabb új évet mindannyiunknak – leszámítva a mészároslőrinceket.

Tordai Bence
szóvivő

Kiadó: Párbeszéd

Ugye félelmetes volt?

Megosztod?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .