DK: balesetveszélyes a 3-as metró felújításának halogatása

A Demokratikus Koalíció (DK) a kormány nyomás alatt tartása érdekében továbbra is folytatja a 3-as metró felújítását sürgető aláírásgyűjtését, a beruházás további halogatásával ugyanis félő, hogy ezen a vonalon is baleset történhet – mondta Gy. Németh Erzsébet, az ellenzéki párt budapesti képviselője szerdán, a Fővárosi Közgyűlés ülése előtt tartott sajtótájékoztatón.

A DK politikusa kiemelte, minél hamarabb ki kell vizsgálni a hétfői metróbalesetet, pártja ezért támogatja az MSZP vizsgálóbizottság felállítására vonatkozó javaslatát.
Gy. Németh Erzsébet szólt arról is, hogy pártja szívesen látna egy olyan közgyűlési előterjesztést, amelyben a főváros kinyilvánítaná, hogy az ezzel ellentétes tartalmú, az államfő által a parlamentnek megfontolásra visszaküldött törvényjavaslattal szemben nem kíván lemondani az Erzsébet tér tulajdonában álló részéről az V. kerület javára.
A DK képviselője elfogadhatatlannak nevezte, hogy a Kopaszi-gáton környezeti és hatásvizsgálat nélkül épülhet több tízezer lakást is tartalmazó épületegyüttes.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .