Molnár: A cél egyedül legyőzni a Fideszt és elvenni a szavazókat a DK-tól

molnár
Fotó: MTI
Molnár Gyula megígérte, hogy nem az újságokon keresztül jelenti be, kit milyen pozícióra javasol majd az MSZP-n belül. A szocialisták új elnök azonban annyit elárult a Magyar Időknek, szerepet szán a többi között Tóth Bertalannak, Burány Sándornak, Lukács Zoltánnak, Harangozó Tamásnak és Mesterházy Attilának is. Molnár szerint vezekeltek eleget, most az a feladat, hogy visszaszerezzék a választóikat, például azokat, akik az elmúlt években eltávolodtak tőlük vagy átpártoltak a Demokratikus Koalícióhoz. A lehetséges szövetségesekről szólva Molnár Gyula úgy fogalmazott, ahhoz, hogy legyőzze a Fideszt, nem áll össze az ördögtől jobbra álló emberrel.

Most még azon dolgozik, hogy zökkenőmentes legyen az átadás-átvétel, túl legyenek a frakció átalakításán. Ezután jöhet majd a megyék meglátogatása, és az egyeztetések megkezdése a civilekkel és a szakszervezetekkel – olvasható a Molnár Gyula a Magyar Időknek adott interjújában.

A szocialista párt frissen megválasztott elnöke fontos feladatnak tartja az MSZP az elmúlt években felhalmozott adósságának – 1,4 milliárd forintnak – a rendezését. Ennek egy részét a budapesti Jókai utcai székház eladásából szeretné majd törleszteni.

Amennyiben kezelhetővé válik az MSZP adóssága, el tudjuk érni, hogy a pénz nagy része ne hiteltörlesztésre menjen el, hanem politikai célokat szolgáljon. Ma a forrásaink 70 százalékát elviszik az adósságaink, és ez nem jó.

Következő lépésként végig járja majd a megyéket, hogy a helyi pártvezetőkkel beszéljen a körülményekről, a feltételekről, valamint a politikai gondokról-problémákról. A tartozások rendezése után felszabaduló pénzt, szeretné, hogy a vidéki szervezetek kapják majd.

A frakció vezető posztjaira több esélyes is van, de Molnár megígérte, hogy a javaslatokat nem az újságokban fogja nyilvánosságra hozni. Annyit azonban elárult a Magyar Időknek, szerepet szán a többi között Tóth Bertalannak, Burány Sándornak, Lukács Zoltánnak, Harangozó Tamásnak és Mesterházy Attilának is, neki parlamenti feladatot kell találni, tette hozzá. A pártigazgatói posztról még nincs döntés.

Botka László kapcsán azt mondta, véleménye szerint a kormányzati felkészülés vezetője lehet. Őt nem leváltották, hanem a választmány úgy döntött, hogy Hiller Istvánt látná szívesebben elnökeként, fogalmazott.

Megerősítette, hogy kétféle miniszterelnök-jelöltje lehet az MSZP-nek: vagy pártpolitikus, vagy külső személy.

Ha pártpolitikusban gondolkodunk, akkor nincs más a fejemben, mint Botka László. A világ ugyanakkor arrafelé megy, hogy inkább külső személlyel töltik be ezt a pozíciót. Érdemben viszont csak 2017-ben lehet erről beszélni.

Nyitottabb pártelnök lesz, akinek az a feladata, hogy visszaszerezze a támogatottságot.

Bocsánatot ugyan nem kérek, de azt mondom: vezekeltünk eleget, engem például személyesen is meghurcoltak. Azt kérem, hogy nézzenek ránk más szemmel az emberek, ne legyintsenek, gondolják azt, hátha tanultunk valamit az elmúlt hat évből.

Azokat is meg szeretnék szólítani, akik elmentek a DK-hoz, mert nem voltak elég radikálisak, mondta.

Nekik is azt mondom, figyeljenek ránk, mert mi sokkal intelligensebben meg tudjuk csinálni a rendszerkritikát. A DK tőlünk vett el szavazókat, de azt üzenjük: ez fordítva is működhet.

Molnár, Gréczy Zsolt a Demokratikus Koalíció szóvivőjének azon nyilatkozatára, hogy „az MSZP-nek be kell látnia, hogy egyedül nem megy, és már ősszel le kell ülni tárgyalni a Gyurcsány-párttal” a következőket reagálta:

Én azon fogok dolgozni, hogy a szocialista párt maga megoldja azt a problémát, amit úgy hívunk: a Fidesz leváltása.

Az MSZP a DK-val ellentétben nem tud elképzelni technikai együttműködést a Jobbikkal.

Értem a logikát: ahhoz, hogy le tudjunk győzni valakit, az ördöggel is össze kell fogni, de az ördögtől jobbra álló emberrel azért már ne fogjunk össze!
– jelentette ki Molnár Gyula.

Forrás: Magyar Idők

Megosztod?

1 hozzászólás

  1. Author

    Már megint a másik csesztetése…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .