A szerződés, amit széttépett Hosszú Katinka

A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) nyilvánosságra hozta azt a szerződéstervezetet, amit 9 úszónak eljuttatott. Ugyanezt kapta az olimpiai bajnok Gyurta Dániel és Risztov Éva, a világbajnok Cseh László.
A harmadik pont tartalma a követjező: „a sportág reprezentánsaként – előzetes egyeztetést követően – átlagosan havi 1 alkalommal megjelenik a MÚSZ által megjelölt rendezvényeken; közreműködik a sportág, ezen belül kiemelten a 2017. évi hazai világbajnokság népszerűsítésében.”
Ugyan ez nem konkrét utalás, de mint tudjuk, Katinka pénzt kért  a 2017-es vizes vb. promóciós filmjében kért szerepléséért. Itt hihette azt, hogy ebben a 12 milliós éves támogatással a hallgatását akarják megvenni és azt is, hogy kötelezően szerepelnie kell a filmben.
Találgatások egymás hegyén-hátán, miközben a valós problémáról elterelődik a figyelem. Mégpedig a még tavaly elkezdődött „háborúról”
A harc tavaly kezdődött: egy rendkívül sikeres úszóév lezárásaként az úszónő bírálta a szövetséget, hogy noha világszínvonalú eredményeket vár el, nem biztosítja az ahhoz szükséges feltételeket. Ezt követően kapta meg ő és még közel egy tucat úszó a Szövetségtől a 2 és 12 millió forint közötti támogatást. Erről már tudjuk, hogy az úszónő nem fogadta el széttépte.
Az index.hu írása  szerint a 12 millióval nem a teljesítményét díjazták, hanem kötelezték a promóciós filmben történő részvételre. Mint mindig, most is javaslom: várjuk ki a végét.
 
Arold Péter
Íme a szerződés
 

A széttépett szerződés szövege
A széttépett szerződés szövege

Megosztod?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .