Norvégia behódolt

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix

A Norvég Bevándorlási Igazgatóság 30 ezer menekült elszállásolásán dolgozik, ehhez civil és egyházi segítséget kért. Az egyházakat felkérte, hogy távolítsa el az iszlám vallás valló migránsokat sértő keresztény jelképeiket azon helyekről, területekről, templomokról, amelyek közelében a befogadott migránsokat elszállásolják. Így eltávolításra kerülnek a templomokról a keresztek és Jézust ábrázoló képek.
Egy vallási felekezet nem tett eleget a kérésnek. Az Evidence of Faith gyülekezet vezetője, Rune Edvardsen azt nyilatkozta a norvég TV2 riporterének, hogy a központi nagykereszt a helyén marad. Facebook posztjában is megerősítette döntését: mivel a javaslatnak nincs semmi értelme, minden a helyén marad, de a legnagyobb szeretettel várják a menekülteket.
A bevándorlási igazgatóság szóvivője szerint ez nem a kereszténység ellen irányul, mivel az összes vallás szimbólumának elrejtését kérik a befogadóktól, egyszerűen csak nem szeretnék megbántani a bevándorlókat – irja a norvég The Local

Megosztod?

1 hozzászólás

  1. Author

    Ilyenkor mindig egy dolog jut eszembe. Ők mit tennének? Eltávolítanák a félholdjukat? Főleg abban a tudatban kérdezem, hogy tudva azt mind az iszlám, a keresztény és a zsidó vallás elismeri Ábrahámot mint ősatyát, nem tagadva Jézus létezését. Röhej.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .