Pápa Levente: derítse ki a NAV, miből lett milliomos Orgován Béla!

Az Együtt alelnöke vagyonosodási vizsgálatot kezdeményez a feltételezett Quaestor-stróman ellen
 
Pápai Levente
Pápai Levente

Pápa Levente, az Együtt alelnöke a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz fordul annak érdekében, hogy kiderüljön: miből lett milliomos Orgován Béla, aki gyaníthatóan Tarsoly Csaba strómanja volt a fideszes Quaestor-botrányban. Az Együtt szerint felmerül annak gyanúja, hogy Orgován tízmilliókat kaphatott ezen szolgálataiért.
A Bors információi szerint 17 millió forintért vásárolna céget a Quaestor-ügyben elhíresült Orgován Béla. A lap értesüléseit Orgován nem tagadta, közölte: saját jövedelméből akarja bevásárolni magát a cégbe, ahhoz pedig senkinek semmi köze, hogy miből él. Mint ismert, Orgován Béla szobafestő márciusban mindössze tíz napra vette át a Quaestor vezérigazgatói tisztségét Tarsoly Csabától, aki jelenleg letartóztatásban van. A Quaestor-csoport ellen százmilliárdos csalás gyanújával folyik nyomozás, melyben tanúként Orgován Bélát is kihallgatták.
Pápa Levente, az Együtt alelnöke a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz fordul, és vagyonosodási vizsgálatot kezdeményez Orgován Béla ellen, mert nem tisztázott, hogyan lett hirtelen a korábban szerényen élő szobafestőnek tízmilliós autója, és annyi pénze, amiből 17 milliós cégtulajdont vásárolhatna. Az Együtt szerint felmerül annak gyanúja, hogy Orgován csak egy stróman, akire azért volt szükség, hogy Tarsoly Csabáék milliárdokat vehessenek ki a csődeljárás alá vont cégeikből, és ezen szolgálataiért tízmilliókat kaphatott. Továbbá ez a korábbi vezérigazgató csere a Quaestor élén azt is elősegíthette, hogy eltűnjenek papírok és a büntetőjogi felelősség ne legyen megállapítható. Erről korábban írt blogbejegyzése:
http://papalevente.blog.hu/2015/03/27/mostanra_mar_feleslegesen_tartoztattak_le_tarsolyt.
Az Együtt a Quaestor-ügyet egy fideszes bűnbanda botrányának tartja, melyben Orbán Viktor a bandavezér, de benne van Szijjártó Péter külügyminiszter és Polt Péter legfőbb ügyész is. Pápa Levente az ügyben számos feljelentést tett, ezek sorába illeszkedik a mostani vizsgálat kezdeményezése is.
 
Budapest, 2015. szeptember 25.
Megosztod?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .