OGY – Rendkívüli ülést kezdeményezek kormánypárti képviselők

Kövér László
Kövér László

Az Országgyűlés rendkívüli ülésének összehívását kezdeményezte jövő keddre a Fidesz és a KDNP, a képviselők három indítvány mielőbbi elfogadásával indokolták a javaslatot.
A rendkívüli ülésen Kövér László házelnök – kedd este közzétett – napirendi javaslata szerint elfogadhatják azt a fideszes javaslatot, amely az illegális bevándorlással összefüggő büntetőügyekre a szegedi járásbíróság mellett Pécsett és Zalaegerszegen is megjelöl illetékes bíróságokat. Az indítványt benyújtó Tuzson Bence a bíróságok terhelésének csökkentésével indokolta a javaslatot.
A határozathozatal után együttes általános vitát folytatnak a képviselők a tárcák felsorolásáról szóló jogszabályról és a 2015-ös központi költségvetés módosításáról. Mindkét javaslat azzal van összefüggésben, hogy önálló minisztériumként alakul meg a Miniszterelnöki Kabinetiroda, mint az általános politikai koordinációt ellátó tárca.
A miniszterelnök politikai kabinetfőnöke Rogán Antal, a Fidesz eddigi frakcióvezetője lesz október elsejétől.
 
Forrás: MTI

Megosztod?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .