DK

A DK szerint Orbán hatalmasat bukott Brüsszelben

Molnár Csaba DK
Molnár Csaba DK

Hatalmasat bukott Orbán Viktor Brüsszelben, hiszen végül mégis csak elfogadták a menekültkvótát – véli a DK, amely szerint ráadásul a magyar miniszterelnök „gőgje” oda vezetett, hogy végül nem tőlünk visznek majd el menekülteket, hanem nekünk kell majd befogadnunk máshonnan.

A Demokratikus Koalíció szerint Orbán Viktor miniszterelnök „hatalmasat bukott” Brüsszelben, mert fogadkozása ellenére nem tudta megakadályozni a kötelező kvóták bevezetését. Az ellenzéki párt kedden az MTI-nek küldött, Molnár Csaba EP-képviselő által jegyzett közleményében utalt az uniós belügyminiszterek tanácsának keddi döntésére, ami szerint – elfogadva az Európai Bizottság javaslatát – 120 ezer menekültet osztanak szét az európai országok között.
Emlékeztettek arra, hogy az eredeti javaslatban még az szerepelt, hogy a 120 ezer menekültet Olaszországból, Görögországból és Magyarországról szállítanák a többi európai tagállamba. A DK szerint Magyarország a lehető legrosszabban került ki a vitából, mert Orbán Viktor „ellenséges hozzáállása következtében” az elfogadott javaslat szövegében már nem szerepel, hogy Magyarországról is vinnének el menekülteket.
Szerintük Orbán gőgje oda vezetett, hogy tőlünk nem elvinni fogják a menekülteket, hanem még az itt lévőkön túl kell majd kötelezően befogadnunk további embereket. Hozzátették: Magyarország így rosszabb helyzetbe került, mint amiben a bizottság eredeti javaslata szerint lett volna. A DK szerint „az európai tagállamok közötti szolidaritás ma legyőzte az önző és erőszakos orbáni politikát”.

Olvassa el ezt is
A DK a honvédelmi bizottság rendkívüli összehívását kéri

A Demokratikus Koalíció (DK) szombaton felszólította Kósa Lajost, hogy a testület kormánypárt elnökeként azonnal hívja össze az Országgyűlés honvédelmi és Elolvasom

Ugye nem gondoljátok komolyan, hogy normális?

Az idegenek beáramlását többen aggályosnak találják, számos szakember szerint azonban ez az EU-s gyakorlat hazánkat sem kerülheti el. Több millió Elolvasom

Isten, császár, király

Török Gáborról nem mondható el, hogy az ellenzék szekerét tolná, de az utóbbi időben egyre-másra írja meg kritikus véleményét az Elolvasom

Kormányváltásra készül a DK

Mostanában a korábbinál is gyakrabban állítanak meg utcán, közértben, hogy zavarjuk már el ezeket, csináljunk már valamit, nagyon drukkolnak nekünk, Elolvasom

Megosztás

Érdekel minket az ön véleménye is! Ossza meg velünk!

Egy hozzászólás

  1. Nem értem. Itt mindenki háttal ül a lovon? Magyarázza már el valaki, hogy ezt hogy kell értenem? A kvóta szerint 900 valahányt be kell fogadnunk.Az senkit nem zavar – főleg Csaba urat – hogy jelenleg több 1000 van itt folyamatosan? Az sem, hogy itt senki nem akar maradni ? Akkor persze a DK-s politikus urat/urakat a nagy demokráciájukban nem zavarja, hogy azt a 900 valahányat akarata ellenére küldenék ide?
    Ehhez külön: Hozzátették: Magyarország így rosszabb helyzetbe került, mint amiben a bizottság eredeti javaslata szerint lett volna. A DK szerint „az európai tagállamok közötti szolidaritás ma legyőzte az önző és erőszakos orbáni politikát”.
    Van ennél rosszabb helyzet? Választ várok.:-)

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..