DK, Hírek

A DK nem adja fel

Molnár Csaba EP képviselő DK
Molnár Csaba EP képviselő DK

A menekültügyben vesztes pozícióba szorult Orbán Viktor arra a manőverre készül, mintha motorja lenne a rendezésnek. Hatpontos javaslatot tett közzé, amelynek első négy pontja megegyezik az Európai Bizottság (EB) korábbi javaslatával. Orbán még enni alig akart adni a menekülteknek és rájuk küldte a rendőröket, amikor az EB már megfogalmazta, hogy az uniós határvédelem Görögországnál kezdődjön. Nélküle is kimondatott, hogy ketté kell választani a gazdasági bevándorlókat és a menekülteket. Ugyanez vonatkozik a biztonságos országok megnevezésére és az anyagi fedezet megteremtésére.
Orbán ötödik pontja, miszerint Oroszországot is be kell vonni a konfliktus rendezésébe, Putyin érdekének képviseleteként kerülhetett a csomagba.
A hatodik pont, miszerint világkvótát kell bevezetni, szánalmas, nevetséges és hiteltelen. Az az ember beszél világkvótáról, aki az európait is akadályozta, amíg el nem bukott vele.
Amit a miniszterelnök javasol, nem más, mint utóvédharc, hogy vereségeit megpróbálja győzelemmé maszkírozni.
 
Molnár Csaba
EP-képviselő
Demokratikus Koalíció

Szólj hozzá! De valami értelmeset. Amivel nem sérted meg a másikat. Csak itt engedélyezett a hozzászólás, mert a hülye EU hülye GDPR törvénye miatt nem fogunk büntetést fizetni. Köszönjük.

No Comments

  1. A teljesség kedvéért.
    Orbán Viktor egy EU-s csúcson megmondta, hogy kit gondol gazdasági menekültnek és ez nem ma és nem tegnap volt. Már májusban és júniusban kijelentette:
    http://nol.hu/kulfold/a-magyar-miniszterelnok-fokozni-akarja-a-harcot-a-gazdasagi-menekultek-ellen-1534415
    http://www.hirado.hu/2015/06/26/orban-viktor-miniszterelnok-sajtotajekoztaton-szamol-be-a-brusszeli-csucson-tortentekrol-az-esemenyt-13-oratol-eloben-kozvetitjuk-nezze-itt/
    Le is szették róla a szentelt vizet. Lám-lám! Mekkorát fordult a világ. Ugye?

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé.

tizennégy − egy =

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..