Közel 1500 gazda kaphatja meg a zöldbárók földjeit

Fotó: Arold Péter
Fotó: Arold Péter

Ötvenhárom nagybirtokos bérel 500 hektárnál nagyobb állami földterületet Magyarországon, az általuk használt összes földterület 85 ezer 807 hektárra rúg – tudta meg a PestiSrácok.hu. Egy bérlőre átlagosan 1619 hektár állami föld jutott. Ezzel kapcsolatban arról tájékoztatta portálunkat a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet, hogy mindegyik érintett bérleti szerződést 2010. szeptember elseje, azaz az NFA létrejötte előtt írták alá. 
“Az említett 85.807 hektár területre vonatkozóan az NFA 2012 óta összesen 1482 birtoktestet alakított ki és hirdetett meg a Földet a Gazdáknak Program keretében. Az NFA által lefolytatott, illetve jelenleg is folyamatban lévő haszonbérleti pályáztatások nyomán tehát a korábbi 53 nagybirtokos bérlő helyett várhatóan összesen 1482 új bérlő gazdálkodhat a mintegy 85 ezer hektár területen, azaz egy új bérlőre átlagosan 57,9 hektár állami terület jut. Ez a korábbi átlagos birtokméret 3,5 százaléka” – tájékoztatta a PestiSrácok.hu-t a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet.

 SZARVAS SZILVESZTER – PestiSrácok.hu

Megosztod?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .