DK: Orbán újabb gesztust tett a Jobbiknak

A Demokratikus Koalíció (DK) véleménye szerint azzal, hogy Orbán Viktor miniszterelnök elővette a halálbüntetés témáját, „erkölcsileg még mélyebbre süllyedt” és újabb gesztust tett a Jobbiknak.
Molnár Csaba ügyvezető alelnök az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében arra emlékeztetet, hogy nem csak az Európai Unióban, de Európa egyetlen országában sem létezik ez a büntetési forma. Az Egyesült Államok azon államaiban, ahol még előfordulnak kivégzések, éppen felülvizsgálják a jogszabályt, ugyanis az elmúlt hetekben több esetben kiderült, hogy ártatlanul oltottak ki emberéleteket – teszi hozzá. Emellett hangsúlyozza, hogy Magyarország több nemzetközi egyezményben is elfogadta, hogy nálunk nem lesz halálbüntetés.
Orbán Viktor kedden, egy pécsi sajtótájékoztatón a néhány nappal ezelőtti kaposvári gyilkossággal összefüggő kérdésre azt válaszolta: elfogadhatatlan, ami történt. Hozzátette: néhány éve azt hitték, hogy a magyar büntetőjogról és a bűnüldözésről szóló viták végére pontot tettek, amikor bevezették a három csapás törvényét és a tényleges életfogytiglanit.
De ezek visszatartó ereje önmagában nem volt elegendő, ezért a halálbüntetés kérdését Magyarországon napirenden kell tartani – hangsúlyozta Orbán Viktor.

MTI

Megosztod?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .