Vona támogatná a halálbüntetést, Orbánt hiteltelennek tartja

Vona Gábor
Vona Gábor

A Jobbik elnöke igennel szavazna egy, a halálbüntetésről szóló népszavazáson, és nem tartja hitelesnek Orbán Viktor miniszterelnök szavait, miszerint napirenden kell tartani a kérdését.
Vona Gábor az M1 aktuális csatorna kedd esti műsorában úgy értékelt: a miniszterelnök a tapolcai választásból azt a következtetést vonta le, hogy meg kell próbálni „a Jobbik hangszerein játszani és jobbikos témákat elvenni”.
Álláspontja szerint a kormányfő anélkül, hogy komolyan gondolná vagy valóban társadalmi vitát akarna kezdeményezni, bedobta a témát és „felül ennek a népszerűségi hullámaira”.
A Jobbik elnöke kijelentette, pártja évek óta következetesen vallja, hogy a halálbüntetésről társadalmi vita, akár egy ügydöntő népszavazás kell. Arra a kérdésre, hogy a referendumon milyen választ adna, azt felelte, hogy noha római katolikus, az igen mellett döntene.
Kitért arra is, hogy el kell dönteni, mi fontosabb, néhány nemzetközi szerződés vagy a magyar emberek élete. Ez nem az Európai Unióból való kiválást jelenti, hanem európai szinten is fel kell vetni a kérdést – jegyezte meg Vona Gábor.
Forrás: alfahir.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .