LMP

Az LMP nem támogatja a rendvédelmi életpályamodellről szóló javaslatot

Az LMP szerint jelenlegi állapotában nem támogatható a rendvédelmi dolgozók életpályamodelljéről szóló törvényjavaslat, mert még több nyitott kérdés van – mondta sajtótájékoztatója után telefonon az MTI-nek Gerstmár Ferenc, a párt elnökségi tagja, önkormányzati és rendészeti szakszóvivője hétfőn, az előterjesztésről tartott ötpárti egyeztetésről szólva.
Gerstmár Ferenc üdvözölte, hogy a belügyminiszter a törvényjavaslat miatt ötpárti egyeztetetést hívott össze. Látható, hogy a kormányzat is több jelentős problémát érzékel a területen, de sok nyitott kérdés van még – mondta. Ezek között említette a szolgálati nyugdíj kérdését. A közszolgálati nyugdíjrendszer megszüntetése miatti problémára nem tartalmaz megoldást a javaslat – jelentette ki, majd úgy fogalmazott: “bebizonyosodott, hogy a szolgálati nyugdíj eltörlése korábban keményen dolgozó, hivatásuk miatt megromlott egészségű embereket juttat méltánytalan, nehéz helyzetbe”.
Gerstmár Ferenc kiemelte azt is, hogy szerintük a területen jelentős létszámbővítésre lenne szükség, ehhez pedig garanciák kellenének. Elmondta, hogy a belügyminiszter azzal érvelt: 2018-ig 3200 embert képeznek ki.
Vonzóvá kell tenni a rendvédelmi pályát, és ehhez szükséges, de nem elégséges feltétele a bérek emelése – jelentette ki az LMP-s politikus.
Szólt arról is, hogy ebben az ágazatban is ugyanolyan jogosultsággal kell rendelkezniük a szakszervezeteknek, mint a többi ágazatban.
Gerstmár Ferenc közölte, ígéretet kaptak arra, hogy lesznek további egyeztetések a javaslatról.
MTI

Szólj hozzá! De valami értelmeset. Amivel nem sérted meg a másikat. Csak itt engedélyezett a hozzászólás, mert a hülye EU hülye GDPR törvénye miatt nem fogunk büntetést fizetni. Köszönjük.

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé.

tizenhét + 12 =

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..