Megfenyegette a váci polgármester a Madách gimnázium vezetőit

Behívta a Madách Imre Gimnázium igazgatóját és igazgatóhelyettesét, hogy fenyegető hangnemben fejtágítást tartson nekik a nemzeti érzelmekről Vác polgármestere. Ez az az intézmény, amelynek vezetése levélben utasította el a Klik kérését, hogy legyenek szívesek tíz diákot és egy tanárt felvezényelni a mácius 15-i állami ünnepségekre.

A levélben az iskola vezetősége azt írta: „Tantestületünk pedagógusai nem támogatják és nem is szervezik meg a diákok politikai színezetű rendezvényeken való részvételét, elfogadhatatlannak tartják, hogy ezt a diákok számára bárki is kötelezővé tegye, és az adatvédelmi törvényekkel ellentétesnek vélik annak kérését, hogy az esetleges résztvevők, vagyis a diákok adatait továbbküldjék a szervezőknek.″

Fördős Attila jelenleg Fidesz. Ex MIÉP, Független
Fördős Attila jelenleg Fidesz. Ex MIÉP, Független

Fördős Attila, Vác kormánypárti polgármestere csütörtökön bekérette magához az iskola igazgatóját és helyettesét, akiken számon kérte a hazafias nevelést – írta meg a Kettős Mérce blog. A történteket az iskolából az Indexnek is megerősítették.
A polgármester lényegében egyértelművé tette, hogy kirúgná az iskola vezetőit, ha módjában állna. De nem áll módjában, a váci önkormányzat szakmai, pedagógiai értelemben nincs kapcsolatban az iskolával, csak az épület fenntartója, az önkormányzat által létrehozott gazdasági társaságon keresztül – írja az Index.
A Kettős Mérce szerint Fördős azt is belengette, hogy többet be nem teszi a lábát az intézménybe, ami a blog szerint azért is érdekes, mert ha tartja a szavát, akkor idén végzős fia ballagására sem fog elmenni.
Az iskola egyébként más módon is céltáblává vált: a CÖF nevében megfenyegették őket valakik, aztán a CÖF elhatárolódott tőlük. A Facebook-bejegyzésben, amelytől a CÖF elhatárolódott – mondván, visszaéltek a szervezet nevével –, az állt: „Határozottan tiltakozunk az iskolai vezetés gyerekekre gyakorolt politikai befolyásoltsága ellen, melyel lényegében haza árulást követnek el. Kezdeményezzük az iskolai vezetőség és a 18. életévet betöltött hallgatók nevelő célú behívását a Polgári Védelem egységeibe egyúttal jelezzük, hogy minden erőnkkel azon leszünk, hogy az iskola diákjai ne nyerjenek felvételt egy felsőoktatási intézménybe sem amennyiben szót fogadnak a tantestület utasításának és távol maradnak a Budapestre meghírdetett ünnepségsorozattól”
A Madách gimnázium példáját azóta egyébként már legalább 263 másik iskola követte.

Megosztod?

1 hozzászólás

  1. Author

    Amikor már mindent lehet. Ez oldal szerkesztőjét a minap hívta fel egy vidéki óvoda egyik óvodai igazgatói pályázat írója, hogy ha még gyszer ki meri ejteni a nevét megteszi a megfelelő lépéseket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .