Már 2017-ben vizes vébét rendez Budapest

Budapest rendezi meg a 2017-es vizes vb-t, amelytől Mexikó visszalépett. Budapest a 2021-es vébé rendezését is elnyerte már, de arra most új pályázatot írnak ki.
Budapest rendezi a 2017-es vizes világbajnokságot – jelentette be szerdai sajtótájékoztatóján Orbán Viktor miniszterelnök, miután aláírta Cornel Marculescuval, a Nemzetközi Úszó Szövetség (FINA) ügyvezető igazgatójával az erről szóló szerződést.
Az eseménynek eredetileg Guadalajara adott volna otthon, ám a mexikói város pénzügyi okok miatt egy hónapja visszalépett.
A FINA ügyvezetője elmondta, Magyarország két héttel a guadalajarai visszalépés után jelezte, megrendezné az eseményt, a FINA vezérkara pedig példás gyorsasággal döntött a helyszínváltozásról.

Cornel Marcuslescu Nemzetközi Úszó Szövetség (FINA) és Orbán Viktor Fotó: MTI/Illyés Tibor

Orbán Viktor szerint az ország gazdasági fejlődése révén van alapja a rendezésnek, a világbajnokság nagy hasznot hozó esemény, a hazai szervezőknek pedig most az a feladatuk, hogy legalább olyan jók legyenek, mint az úszók.
Az idei világbajnokságnak az oroszországi Kazany, a 2019-esnek a dél-koreai Kvangdzsu ad otthont. A 2021-es vb-re – melynek rendezési jogát korábban elnyerte Budapest – új pályázatot írnak ki.
Orbán Viktor nem választolt egyértelműen arra, hogy mennyibe kerül majd ez, hanem úgy érvelt, hogy komplett városrehabilitációnak kell felfogni, a felújítandó Dagály strandnál például ki kell építeni az árvízvédelmi rendszert.
Marculescu azt mondta, hogy a 2017-ben Budapestre tervezett junior úszó-vb 2019-ben lesz a magyar fővárosban.
Forrás: hvg.hu

Megosztod?

1 hozzászólás

  1. Author

    Nagyon örülünk ennek a dolognak. De azért egyre kiváncsi lennék.Mit mondhatot naki Cornel Marcuslescu, amire ílyen lekicsinylő arcal reagát Orbán Viktor?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .