Fél éve ő írta alá a Quaestor kötvénykibocsájtását, most ő vizsgálja a következményeit

Windisch László MNB alvezér Fotó: Google
Windisch László MNV alvezér Fotó: Google

Windisch László MNB-alelnök szerdán ezt nyilatkozta a parlament illetékes bizotsága előtt: Az MNB kompromisszumok nélkül folytatja le a célvizsgálatokat a befektetési szolgáltatóknál. Az eset érdekessége, hogy ez ugyanaz a Windisch László, aki 2014. november 20-én engedélyezte a Quaestor-kötvénykibocsátást 70 milliárd forint értékben. Vajon pártatlan lesz a vizsgálat?
olt Péter és Vida Ildikó után, úgy tűnik, egy újabb Fidesz potentát fog lényegében maga ellen vizsgálatott folytatni. Mert egy normális vizsgálatban arra is választ kéne adni, hogy fordulhat elő, hogy az a cég, amelynek 4 hónapja az MNB 70 milliárdos kötvénykibocsájtást engedélyezett, most lényegében csődöt jelent.
Ebből egyértelműen következtethetünk: nem lesz normális vizsgálat a brókerbotrányban, és már annak is örülhetünk, ha csak az MNB felelősségét tussolják el. Hiszen szintén szerdán a Fidesz közleményt adott ki, amely szerint a szocialisták tehetnek a Quaestor csődjéről. Miközben teljesen egyértelmű, hogy a cég vezetője, Tarsoly Csaba, Mészáros Lőrinccel, Szijjártó Péterrel üzletelt az elmúlt években, állami kereskedőházakat nyithatott, és részt vett a nem kis hasznot hozó letelepedési kötvények kibocsájtásában – közös fotói vannak a Fidesz vezetőivel, és még focsicsapatot is csinált, hogy beilleszkedhessen.
Ebben pedig nem az az érdekes, hogy vajon a Fidesz mennyire érintett a botrányban, mert egy 3 éves óvodás számára is egyértelmű a kötődés. Hanem az, hogy egy eltussolt vizsgálat után nem fogjuk tudni valójában, mi az, ami ide vezetett, nem fog kiderülni, mit kell megváltoztatni a rendszerben, hogy az jobban működjön. Külön érdekes, hogy az MNB alelnöke a bizottság ülésén 60 milliárdos kötvénykibocsájtás engedélyezéséről beszél, miközben ő maga írta alá a 70 milliárdról szóló papírt. Ígéretes.

Megosztod?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .