Tatabánya – rendkívüli közgyűlést tart januárban a Mi Hazánk

Mi Hazánk Tatabánya

Ivóvízkincsünk és természeti értékeink védelmében Tatabánya rendkívüli közgyűlést tart januárban a Mi Hazánk kezdeményezésére!


Tiszta és világos képet akarunk kapni az ÉDV Zrt. beruházásairól, a térség ivóvízbázisának állapotáról, valamint a lakossági és ipari vízfelhasználás mértékéről, természeti környezetre gyakorolt hatásáról.
Azóta, hogy a kormány bejelentette, hazánkat akkumulátorgyártó ipari nagyhatalommá kívánja tenni, a lakosság aggodalommal figyeli azokat a csővezeték fektetéseket, amelyek a térség ivóvízét hivatottak olyan távolabbi településeinkre elszállítani, mint Oroszlány vagy Komárom.
A legrészletesebb és legpontosabb tájékoztatás érdekében a rendkívüli ülésre meghívást kapnak az ÉDV Zrt. és vízügyi hatóságok szakemberei is. Őszintén bízunk benne, hogy a felkérést elfogadják és segítségünkre lesznek a nyilvánosság hiteles tájékoztatásában.
A közgyűlés támogatta javaslatunkat egy olyan nyilvános és naprakész adatbázis létrehozásával kapcsolatban, amely a város holnapján kerül közzétételre és információkat nyújt a térség ivóvízbázisáról, a vízfelhasználás lakossági és ipari igényeiről.
Javaslatunkra a rendkívüli közgyűlést élőben fogja közvetíteni a város!
Hosszútávú célunk, hogy egy olyan egyeztetőfórum jöjjön létre Komárom-Esztergom vármegye települései között, amely a jövőbeni ipari beruházások engedélyezésekor különösen nagy hangsúlyt fektet közös értékeink, az ivóvízbázisunk és természeti környezetünk védelmére!


Vajda Krisztián Ferenc
Mi Hazánk Mozgalom Tatabányai Szervezetének vezetője
TMJV Önkormányzata Ifjúsági, Sport, Civil és Nemzetiségi Bizottságának tagja

Megosztod?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .