A kormány elfogadta Karácsony Gergely feltételeit

A fővárosi közgyűlés által november végén meghatározott feltételeket a kormány egy december 30-án, késő este megjelent határozattal hagyta helyben. Ezzel vált biztossá a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság megrendezése.

December 30-án este 9 óra után jelent meg az a kormányhatározat, amely helyben hagyja a főváros az atlétikai stadion megépítésére vonatkozó feltételeit.

Egyebek mellett azt kérték, hogy 50 milliárd forintot kapjanak a kerületek az egészségügyi ellátás fejlesztésére a kormánytól, valamint hogy maradjon érvényben a kormány még Tarlós Istvánnal kötött, budapesti közlekedésfejlesztésre vonatkozó megállapodása, továbbá hogy nem csökkenhet a zöldfelület nagysága a stadion megépítésével, sőt, új, minőségi zöldfelületeket kell létrehozni. Ferencváros feltételeit a kormány már novemberben elfogadta.

A határozatra várva Karácsony Gergely főpolgármester december 26-án azt mondta a Hírklikknek Orbán Viktor miniszterelnök ígéreteiről,

Megosztod?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .