Tusványos – Orbán Viktor: A biztató pályán maradást nem belülről, hanem kívülről fenyegeti veszély


Beszélő Száj
Orbán Viktor Tusványoson megint elmagyarázta, hogy kik és mikor fenyegetik a magyar demokráciát, a biztató pályát, miszerint az azon maradást nem belülről, hanem kívülről fenyegeti veszély.
Itt gondolom az FBI vizsgálatra is gondolt a Microsoft ügyben, amibe egy normál ország normál miniszterelnöke már belebukott volna, de jó esetben lemondott volna.
Orbán Viktor szerint Magyarország biztató pályán maradását nem belülről, hanem kívülről fenyegeti veszély. A miniszterelnök a 30. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor (Tusványos) szombati pódiumbeszélgetésén beszélt erről.
Kijelentette: bonyolult manőverek eredményeképpen sikerült megakadályozni, hogy Soros György embere kerüljön az Európai Bizottság élére, és azt, hogy ideológiai gerillákat helyezzenek fontos európai tisztségekbe.
A miniszterelnök szerint az Európai Bizottságnak ezután a szerződések őreként kell viselkednie.

„Abba kell hagynia a politikai aktivizmust. Nem politikai testület, nem dolga, hogy programja legyen, és nem dolga, hogy politikai támadásokat intézzen a tagállamokkal szemben” – jelentette ki. – írja az MTI

Ennek egyenes következménye, hogy a magyar pártellenzék egy kalap kakát sem ér, hiszen nem képes arra, hogy saját parlamentjében buktassa meg a kormányt. A bonyolult manőverekről pedig csak annyit, hogy ilyen jót, rég nevettem.
Viktor teljes beszéde Tusványoson
 

Megosztod?