Hát megtörtént

magam


Arold Péter követem
Akár az ördöggel is cimborálna a Fidesz, hogy megnyerje a 2018-as választásokat. Előhúzta feneketlen zsákjából Farkas Flóriánt. Azt a Farkast, aki ellen jelenleg legalább 6 ügyben nyomoznak  hűtlen kezeléstől kezdve a költségvetési csalásig.. Tudjuk. Több milliárd forinttal nem tud de Orbán mégis úgy döntött, hogy újra lepaktál vele.
Ebben az országban eljutottak odáig, hogy szemrebbenés nélkül tárgyalnak gyilkos diktátorokkal, embereket eltüntető elnökökkel és mindenkivel akitől bármilyen segítséget várhat a jövőben. Az ellenzék pedig csak néz és a Botka féle miniszterelnökségben gondolkodik. Néhányan a rendkívüli állapot bevezetésének lehetőségéről beszélnek és mondjuk meg őszintén, hogy nem alaptalanul.
Orbán félelme a bukástól, már nagyobb mint a tisztességes választáson történő megmérettetés. Semmi sem tántorítja vissza, hiszen tudja: egy vesztes választás akár az „életébe” is kerülhet. Bár jelen pillanatban, még senki sincs aki ellenfele lehetne, jobb félnie mint megijednie. Az 5 %-os pártok továbbra sem tudnak akkora erőt maguk mögé állítani, hogy akár csak egy kicsit is megszorongassák a Fideszt, ráadásul egymással is szemben állnak.  Talán a Jobbik az, amelyik a sarkában lihegve tehetne valamit az esetleges 2/3-ad megtorpedózásara, de mint ahogy francia honban és a sógoroknál sem ment. Európa ezt nem engedi.
Esély talán akkor lenne, ha minden ellenzéki párt egy közösen támogatott jelölttel lépne a porondra, de amíg akár a DK, akár az MSZP külön utas jelöltet indít, szavazatok tízezreit fogja megosztani. Orbánt csak egy közösen támogatott jelölt tudná legyőzni, de az nincs.
A másik nagy baj, az összefonódás. Azt tudni kell, hogy a háttérben a gazdasági vonalon nem érdekesek a pártszínek, tehát az MSZP -nek nem kimondottan érdeke egy kormányváltás. A Fidesz bukásával bukik az egész vonal. Egy esetleges Jobbik győzelemnél felszámolná a háttér-kapcsolatokat, ezért nyilvánvaló lenne, hogy a Fidesz magával rántaná a  szinte az egész ellenzéket.
Na de térjek vissza Farkas Flórián esetére. Farkas sokat tud és kitálalhat abban az esetben, ha elengedik a kezét. Ezt nem kockáztatja meg a vezér, pedig lehet, hogy ellenkező esetben, még szavazatokat szerezhetne egy esetleges elszámoltatással. De nem meri megtenni, hiszen a Rogánok, Lázárok és Mészárosok tucatjai vannak beavatva ebbe a játékba. Mert ez játék. És nem a mi játékunk.

Megosztod?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .