Rétvári elmagyarázta, hogy mit kell tenni

Rétváriretvari Bence államtitkár, tutira elmondta, hogy mi a teendő azon külföldön élő nyugdíjasoknak akik számára kipostázták az Erzsébet utalványt.

„A külföldön élő személyek – saját célra – a magyarországi tartózkodásuk idején tudják az egyszeri juttatásként biztosított étkezési Erzsébet-utalványt felhasználni.”

De arra is tudta a választ, hogy mi legyen akkor, ha nem szándékoznak idén hazalátogatni. Nagyjából annyit jelentett, hogy küldjék haza a rokonoknak.

Én már várom a postást, hátha eszébe jutok valamelyik külföldön élő rokonomnak.

Amúgy számomra egy érdekes kérdést vet fel ez a postázós játék. Miért kellett azok számára is postázni, akik nagy valószínűséggel nem szorulnak rá? Miért kellett erre a felesleges dologra még 325,5 millió forintot elvenni az itthon élőktől, ha már annyira nemzetvédő  – igaz ő szintén 15 millió magyar miniszterelnöke – szerepben tetszeleg? Vagy a saját maga által kreált adományban az is benne volt, hogy mindenki? Mert ugye, ha valaki eldönti azt, hogy ad, akkor azt is eldönthette volna, hogy kinek. Ráadásul a mi pénzünket, hiszen mint tudjuk ezt a 26.3 milliárdot nem a csatlós csapata dobta össze. Szerintem a Mészáros, Nyerges, Garancsi-féle hármas röhögve összedobta volna.

Hát igen. Ha ezt nem én találom ki, hanem a Habony-féle tanácsadó csapat, talán még „nyóc” évre maradhattak volna

Rétvári Bence államtitkár írásbeli válaszából kiderült, hogy a világ 72 országába 32,5 ezer nyugdíjasnak küldtek 10 ezer forintos utalványokat, ezek összértéke 325,5 millió forint. A külföldi postaköltség pedig 52,2 millió forint volt. Az összes nyugdíjasoknak küldött utalvány értéke egyébként 26,3 milliárd.

Hogy áldja meg az Isten a fene nagy kereszténydemokrata lelküket

A. Péter

Megosztod?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .