Áll a bál

Történelem hamisítás Fidesz módra. Kik is voltak azok a “híre Pesti srácok” ? A 444.hu szedte egy csokorba egyik nem régen még kedvenc színészem vallomását, aki már 1987-ben nyilatkozott arról, hogy miképpen sérült meg 1956-ban.

Most még komolyabb vallomások kerültek elő életének ama szakaszáról, amikor az ellen/forradalom alatt – ki így, ki úgy –  mint fegyveres ellenálló Csepelen harcolt.

Nekem erről a véleményem a következő. Aki 1956-ban kiskora, vagy fiatal kora  ellenére beállt, illetve fegyvert kapott azt sem tudta, hogy merre áll a feje. De azoknak sem, akik a kezükbe fegyvert adtak.

Én  az gondolom, hogy azok a “Pesti Srácok”, innen-onnan összeszedett, padlásról előkerített diótörőkkel vágtak neki a kalandnak, de semmilyen körülmények között nem nevezhetőek hősöknek. Néhány pofonnal haza kellett volna zavarni őket a szüleikhez, de soha nem állítanám róluk 2016-ban, hogy kik is voltak ők.

A. Péter

0 0 votes
Article Rating

Subscribe
Visszajelzés
guest

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments