Áll a bál

Történelem hamisítás Fidesz módra. Kik is voltak azok a „híre Pesti srácok” ? A 444.hu szedte egy csokorba egyik nem régen még kedvenc színészem vallomását, aki már 1987-ben nyilatkozott arról, hogy miképpen sérült meg 1956-ban.

Most még komolyabb vallomások kerültek elő életének ama szakaszáról, amikor az ellen/forradalom alatt – ki így, ki úgy –  mint fegyveres ellenálló Csepelen harcolt.

Nekem erről a véleményem a következő. Aki 1956-ban kiskora, vagy fiatal kora  ellenére beállt, illetve fegyvert kapott azt sem tudta, hogy merre áll a feje. De azoknak sem, akik a kezükbe fegyvert adtak.

Én  az gondolom, hogy azok a „Pesti Srácok”, innen-onnan összeszedett, padlásról előkerített diótörőkkel vágtak neki a kalandnak, de semmilyen körülmények között nem nevezhetőek hősöknek. Néhány pofonnal haza kellett volna zavarni őket a szüleikhez, de soha nem állítanám róluk 2016-ban, hogy kik is voltak ők.

A. Péter

1 hozzászólás

  1. Author

    Itt már nagy baj van!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .