Álltámadásoktól tart a DK

A DK attól tart, hogy a Fidesz terrortámadásokat fog megrendelni.

A Demokratikus Koalíció egyik elnökségi tagja arra szólította fel a Fideszt és a kormányt, hogy „ne szimuláljon terrortámadást és végképp ne hajtson végre semmiféle merényletet” annak érdekében, hogy a szavazók részt vegyenek a népszavazáson.
Forrás: ATV.hu

A DK nem akar bombariadókat, „hamis vagy még inkább valós, kormány által megrendelt terrorcselekményeket” – fogalmazott Kakuk György.

A politikus szavai szerint a kabinet és a Fidesz az utóbbi hetekben minden eszközt bevet, hogy rávegye az embereket az „EU-ellenes álnépszavazáson való részvételre.” Kakuk György Simicskó István honvédelmi miniszter csütörtöki kijelentésére reagált, aki arról beszélt, hogy Magyarországon is bármikor bekövetkezhet terrortámadás annak ellenére, hogy a kormány mindent megtesz ennek elkerülése érdekében, ezért is bír sorsdöntő jelentőséggel az október 2-i népszavazás.

Kakuk György azt mondta, a miniszter ezzel „megkezdte a Fidesz kampányának legaljasabb, leggyomorforgatóbb és valóban veszélyes akcióját”.

A kormány a tűzzel játszik és a DK attól tart, a kabinettől nem áll távol, hogy „bármilyen eszközt bevessenek”, annak érdekében, hogy a referendum érvényes legyen

– tette hozzá. A DK nem tartja elképzelhetetlennek, hogy a kabinet „vérrel és könnyekkel akar bizonyosságot adni” a terrorcselekményekkel riogató honvédelmi miniszter szavainak – jelentette ki.

Arra az egymást követően többször, különböző formában feltett kérdésre, hogy eszerint saját polgárai elleni terrorcselekmények elkövetésére is képesnek tartják a kormányt, annyit felelt: „mi nem feltételezzük, mi szeretnénk, ha ilyen nem történne meg”. Hozzátette,

veszélyesnek és fenyegetőnek gondolják Simicskó István nyilatkozatát és nem szeretnék, ha az önbeteljesítő próféciává változzon.

Végül újabb kérdésekre úgy összegzett: tartanak attól, hogy a következő napokban a kabinet érdekeit szolgáló provokáció történik, mert jelen pillanatban az idegenellenes gyűlöltkeltés és félelemkeltés olyan méreteket öltött, ami legfeljebb csak az 1944 előtti időkhöz hasonlítható.

(MTI) / atv.hu

Megosztod?

1 hozzászólás

  1. Author

    Remek. Most eddig erről nem tudtam, de a DK megtette, hogy tudjak. Mi ez itt? Szeptember 11?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .