Illegális bevándorlás – Migránsok zaklatták egy vonat utasait és kalauzát Budapesten

Deli-palyaudvar-budapestIllegális bevándorlás – Migránsok zaklatták egy vonat utasait és kalauzát Budapesten

Budapest, 2016. március 14., hétfő (MTI) – Migránsok zaklatták február végén egy vonat utasait és kalauznőjét a budapesti Déli pályaudvaron, a rendőrség az eset miatt egy 24 éves szomáliai férfit keres garázdaság miatt – közölte az M1 aktuális csatorna híradója hétfőn.

A híradóban elhangzott: február 28-án „négy-öt, észak-afrikai kinézetű migráns” szállt fel a Győrbe induló vonatra, ahol hangoskodtak, sértegették az utasokat, akik közül két nőt szóban és fizikailag is zaklattak.
„Amikor a kalauznő megpróbálta rendreutasítani őket, őt is inzultálták” – számolt be a csatorna, hozzátéve, a fiatal jegyvizsgáló menekülni akart, de elállták az útját és közben szóban és tettleg is megalázták.
Az M1 úgy tudja az esetnek több szemtanúja is volt, és a történteket a kocsiban lévő biztonsági kamera is rögzítette.
Elhangzott az is, a rendőröknek később sikerült azonosítani a csoport tagjait. Kiderült, hogy az utasokat és a kalauznőt zaklató migránsok valamennyien a bicskei befogadóállomás lakói, akik ellen már korábban idegenrendészeti eljárás indult.
A rendőrség arról tájékoztatta az M1-et, hogy az ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) garázdaság miatt büntetőeljárást indított a csoport hangadója, Mohamed Ahmed Mohamed 24 éves szomáliai állampolgár ellen. A rendőrség a férfi ellen március 2-n elfogatóparancsot adott ki, továbbá vizsgálja, hogy a szomáliai férfi nem gyanúsítható-e közfeladatot ellátó személy elleni erőszak vagy személyi szabadság megsértése bűntettével – hangzott el a híradóban.

 
MTI 2016. március 14., hétfő 19:30


Erre én: Ilyenkor hol van az utazó közönség? Hol vanm a Facebookon képeket osztogató, nagy hangú migráns ellenes „vérmagyar”? Arról nem is beszélve, hogy miért most közli a királyi tv az incidenst? És végűl. Mi az, hogy „négy-öt, észak-afrikai kinézetű migráns”?

Megosztod?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .