XXI. század

Elképesztő állapotban van a Tarnazsadányi Általános Iskola, ahol 150 gyermek tanul – írja a HEOL.hu. Az épületet 1959-ben építették és komolyabb felújításra az óta nem került sor. Teljesen használhatatlanok a mellékhelyiségek a dolgukat végezni vágyó diákoknak más alternatívát kell keresni.

” Abban reménykedünk, hogy a most megnyíló Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatai rajtunk is segíthetnek – mondta el lapunknak Dobi István polgármester.

A vizesblokk borzasztó állapotban van, a szülők szeptemberben nem is akarták engedni a gyerekeket emiatt. Ígéreteket már kaptunk a fenntartótól, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központtól (Klik), és ezek szerint a munkálatokat már 2014 decemberében el kellett volna kezdeni. Azóta csak várunk…, egyre fogyó türelemmel.”

Az intézmény felújítására legalább 200 millió forintra lenne szükség.


Iskolai vizesblokk a XXI. században Fotó: Korsós Viktor

A falu nincs rákötve a szennyvíz hálózatra, így a portákon belül továbbra is derítők (pöcegödör) üzemelnek és a hálózat kiépítésére nincs sok esély, mivel a település lakói annak költségeit, nem tudná állni.

-Meggondolja az ember, hogy lejön-e ide. Ha szégyen, ha nem, kimondom: én inkább hazaviszem – tette hozzá az igazgatóhelyettes, aki ezek után a derítőfedőre mutatott. – A másik borzalom ez. Ha esetleg még a szippantás előtt megtelik a derítő, akkor az iskola udvarán úszik minden. Jól érti. Minden! Nagyjából kéthetente kellene kiüríteni, de a szippantós már azt mondta, hogy addig nem jön, míg a Klik ki nem egyenlíti a számláját, mivel már 3 hónapja nem fizettek az elvégzett munkájáért – panaszolta Szécsi Gyuláné, az iskola igazgatóhelyettese.

Forrás: hevesoninehir.hu

Megosztod?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .