Szakértő: a titkosszolgálatok tudnak az új csempészútvonalakról

Illegális bevándorlás
Illegális bevándorlás

Az adott országok titkosszolgálatai és határrendészetei egy év alatt biztosan feltérképezték az embercsempészek új útvonalait – mondta Horváth József titkosszolgálati szakértő vasárnap az M1 aktuális csatorna műsorában.
A szakértő szerint az embercsempészbandák nem valami „szofisztikált” szerveződések, és hasonlóan működnek, mint a szervezett bűnözés területén mozgó egyéb csoportok.
„Ezek feltérképezése, technikai lekövetése, úgy gondolom, hogy a szervek számára finoman szólva, nem egy nehéz feladat” – mondta, hozzátéve, hogy ha változnak a csempészútvonalak, akkor akár előre is képesek azt jelezni a szolgálatok.
Több ország hírszerző szolgálata tapasztalja, hogy az embercsempészek a görög-török uniós külső határ erősebb védelme miatt új útvonalakat keresnek, hogy menekülteket juttassanak el az Európai Unióba – írták vasárnap német lapok.
A Welt am Sonntag és a Bild am Sonntag hírszerző szolgálatok értesüléseire hivatkozva azt írta, hogy az Égei-tengeren húzódó uniós külső határ erősebb felügyelete miatt forgalmasabbá válik a sokkal veszélyesebb – az EU-ba Egyiptomból és Líbiából vezető – földközi-tengeri útvonal. Líbia partvidéki településein már 150-200 ezer menekült várja, hogy jobbra forduljon az időjárás.
MTI

Megosztod?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .