Tilos kimondani a szegénység és a stadion szót az EMMI-ben

Hegedűs Zsuzsa
Hegedűs Zsuzsa

Itt a vég. Mint azt tudjuk 2015. februárjában a kormány úgy döntött, hogy néhány szót nem szabad kimondani a közmédiában és a EMMI-ben (Emberi Erőforrások Minisztériuma). Most aztán adhatunk Hegedűs Zsuzsának, Orbán egyik főtanácsadójának, hiszen a következő mondatok hagyták el az ajkát:
„Én még olyan nyomorult szegény családot, ahol a gyerek hazajön délután iskolából, és másnap reggelig nem kap semmit enni, én olyat nem láttam, mert ha kell, akkor lopnak.”
Bár csak a szegény szót használta de a mellkénév mellé odabiggyesztett egy főnevet is, így a mondat már szegénységre utal, hiszen a család főnév mellé ebben az esetben a szegény elé egy nyomorult jelző, már pejoratív értelemmel rendelkezik, így a család „szegénységére” utal. De ráadásul a szegény szó is tiltott. Akkor mi lesz, ha szegény EMMI-s véletlenül azt mondja, hogy pl: „Szegény Istvánt tegnap elütötte az autó” mindezt a MUNKAHELYI KOMMUNIKÁCIÓBAN teszi. Ezt már el sem tudom képzelni.
Zsuzsára nem vonatkozik ez az EMMI-s hozzáállás, hiszen ő tanácsot ad.
No!  Juszt bácsi a az ördög….akarom mondani a TV ügyvédje csak annyit reagált.
„Jó, persze megértem a miniszterelnöki főtanácsadó gondolkodása tökéletesen lefedi a kormányzati gondolkodásmódot. De ha nem is ismeri, talán találkozott már a „tisztességes szegénység” kifejezéssel… Vagy mostanában, aki beleteszi a seggét egy kormányzati Audiba, az elveszíti a maradék agyát is?
Miért nem takarodsz el a jó édes …..ba?”
Az ominózus bejegyzés
Az ominózus bejegyzés

Ja! Akkor még hol van a stadion szó?
http://www.sztarklikk.hu/kozelet/juszt-laszlo-miert-nem-takarodsz-el-a-jo-edes-ba/223746#
Arold Péter
 

Megosztod?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .