Gyurcsány: Orbán csak egy mulandó fejfájás lesz az életünkben

Gyurcsány: Orbán csak egy mulandó fejfájás lesz az életünkben
Gyurcsány: Orbán csak egy mulandó fejfájás lesz az életünkben

Budapesten fórumozott Gyurcsány Ferenc, többek között arról, hogy nem érti, miért kellene félni attól, hogy érkezik Európába még egymillió muszlim, de a több száz érdeklődő megtudhatta tőle azt is, hogy Orbán Viktor nem nem is a perc, hanem a másodperc embere, aki „mulandó fejfájás lesz” az életünkben, továbbá beszélt arról is, hogy merni kell baloldalinak, európainak és demokratának lenni.

Merni kell továbbra is baloldalinak, európainak és demokratának lenni – hangoztatta Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke, volt miniszterelnök egy lakossági fórumon, Budapesten hétfőn este. A baloldaliság azt jelenti, hogy az ember és az ember közti igazságtalanság nem a Teremtő műve, hanem az embereké, ezért azt az emberek meg is változtathatják – mondta az ellenzéki politikus. Hozzátette: az ország híján van a demokratikus múltnak, ezért amikor „rosszul megy”, akkor az önzés kultúrája átmenetileg sikeres lehet. 
Európa elsősorban az egymásért viselt felelősség, a párbeszédre való képesség. Az diktál, aki fél a párbeszédtől – mondta Gyurcsány Ferenc, aki szerint el kell fogadni a másik oldalt, amelyik gyökeresen másként látja a ország helyzetét. Ugyanakkor azt is hangoztatta, hogy Orbán Viktor kormányfő rendszerét nem lehet korrigálni, átépíteni, nem szabad vele kiegyezni, „le kell rombolni”. Az ország nagy kérdéseiben nem lehet langyosnak maradni. Lehet kompromisszum például az adózás vagy a családtámogatás ügyében, de abban, hogy a Kelethez vagy a Nyugathoz tartozik-e az ország, nem – jelentette ki.
Gyurcsány nem érti, miért kellene félni a muszlimoktól
A volt szocialista miniszterelnök szerint egyik nagy tévedésük volt, hogy ha van Alkotmánybíróság, független igazságszolgáltatás, piacgazdaság, akkor európai demokrácia lesz, ám nincs európai jólét európai mentalitás nélkül.
Gyurcsány Ferenc szerint a menekültekkel kapcsolatban a legfontosabb kötelesség: védeni az életet. Érthetetlen, miért kellene félnie az ötszáz milliós lakosságú Európának attól, hogy az itt élő 12 millió muszlim mellé még érkezik egymillió. Milyen abszurd, hogy akik a szerb határon jönnek, azokat bíróság elé állítja a magyar állam, akik a horvát határon, azokat busszal továbbszállítja – jegyezte meg az ellenzéki politikus.
Orbán, a „mulandó fejfájás”
Gyurcsány Ferenc a miniszterelnökről azt mondta: Orbán Viktor nem is a perc, hanem a másodperc embere, aki „mulandó fejfájás lesz” az életünkben.
Az egészségügyre vonatkozó kérdéssel kapcsolatban a DK elnöke úgy vélekedett: az ágazatot fogva tartják „a vizitdíjas népszavazás hazugságai”. Szerinte az egészségügyből 2004 óta 10 ezer orvos távozott, több, mint amennyi ez idő alatt diplomát szerzett. Lehet, hogy nem mindenkinek tetszik, de őszintén ki kell mondani, ami ingyen van, annak nincs értéke – jelentette ki.
A feltétel nélküli alapjövedelem kapcsán a miniszterelnök azt emelte ki, hogy álláspontja szerint inkább azt kellene jól megfizetni, aki dolgozik. Mint mondta: már nem annyira a forradalmi átalakulások, mint inkább a kis lépések, a nyugodt építkezés híve.
Kevesli a női vk-elnököket 
A DK-ban lázas munka folyik, hogy 2016 februárjára teljesen új pártprogram készüljön. A feladat újra birtokba venni és közössé tenni „az ellopott magyar hazát” – mondta a pártelnök, aki beszélt arról is, hogy a DK tagságának több mint fele 50 év fölötti, 48 százaléka nő, 52 százaléka férfi, ám a helyi választókerületi elnökök között már alig 25 százalék a nő.
A fórumon részt vevő mintegy 300, zömmel idősebb ember megtöltötte a Villányi úti konferenciaközpont nagytermét. Többször tapssal szakították félbe a szónokot.
Megosztod?

1 hozzászólás

  1. Author

    „Gyurcsány nem érti, miért kellene félni a muszlimoktól”
    Én úgy gondolom, hogy nem a muszlimoktól félünk. Qurva nagy különbség van a török muszlim és az IS muszlimai között. De hogy tovább menjek. Amit ez a fatökű nem ért meg. Jobb élet reményében maradhatott volna Törökországban. Ott nem is kellene nagyon mást ennie mint amit szeret és a vallása is enged. Nem kellene az állítólagosan rossz fin kaját ennie, bár nem tudom, hogy kik mondták, vagy nem mondták, hogy mi lesz a kajával. Ferenc sajnos leszerepelt. Jöhet itt az új pártprogramjával. Sajnos a mai világban nincs helye a programoknak, mert percenként változnak a körülmények. Itt valóban bűvésznek kell lenni.
    Kíváncsi vagyok, hogy a programjával mit kezdett volna egy Volkswagen botrányban, vagy a jelenlegi migrációs problémával? Aztán azt sem értem, hogy ha a baloldali szavazok 62 % a migráns kérdésben úgy látja, hogy a Vezér jó felé megy, akkor Gyurcsány és az MSZP kiket is képvisel?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .