A DK a honvédelmi bizottság rendkívüli összehívását kéri

A Demokratikus Koalíció (DK) szombaton felszólította Kósa Lajost, hogy a testület kormánypárt elnökeként azonnal hívja össze az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának rendkívüli ülését.

Erre azért lenne szükség,  mivel az ellenzéki párt szerint az önkéntes tartalékosok szombaton bejelentett „mozgósítása”, valamint a kerítésépítés és a Határozott Fellépés 2015 nevű hadgyakorlat együttesen veszélyeztetik a honvédség harckészültségét.
Vadai Ágnes, a DK alelnöke, független országgyűlési képviselő az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében úgy fogalmazott, hogy a kormány alkotmányellenes módon hadgyakorlatnak álcázza a honvédség aktív részvételét a határvédelemben, a „mozgósítással” pedig a honvédelmi tárca bevallotta, ehhez nincs elegendő katonája.
Vadai Ágnes szerint ezért Simicskó István miniszternek és Benkő Tibor vezérkari főnöknek haladéktalanul meg kell jelenniük, és beszámolót kell tenniük a honvédelmi bizottság előtt.

Megosztod?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .