Tiborczék milliárdjai után nyomoz az unió is?

Tiborcz István
Tiborcz István

Az egykor a miniszterelnök vejének kezében lévő Elios Zrt. őrületes sikerszériája felkeltette az OLAF, az Európai Csalás Elleni Hivatalnak is a figyelmét – írja az Index annak ellenére, hogy értesülésüket az OLAF hivatalosan nem erősítette meg.
Annyi biztos, hogy a magyar Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda korrupció és gazdasági bűnözés elleni főosztálya nyomozást indított az Elios Innovatív Zrt. négy közbeszerzési ügyében – derült ki még március elején. Az ORFK tájékoztatása szerint a nyomozás “versenyt korlátozó megállapodás közbeszerzési és koncessziós eljárásban” bűntett elkövetésének gyanújával indult. A lap úgy tudja, hogy a nyomozás azóta több tanúmeghallgatással folytatódott, amelyekkel a rendőrök főként az Elios szekszárdi üzletének hátterét próbálták feltárni.
Tiborcz István ma már nem tulajdonosa a Green Investment & Solutions Kft.-n keresztül az Elios Zrt.-nek, eladta a West Hungária Bau Kft.-nek., így a cégek a 79. leggazdagabb magyarhoz, Paár Attilához kerültek.
Forrás: propeller.hu

0 0 votes
Article Rating

Subscribe
Visszajelzés
guest

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments